Van Gaal oficiálne trénerom Manchestru United, kontrakt znie na 3 roky

NETKY.SK • 19 Máj 2014, 15:20 • 2 min
Van Gaal oficiálne trénerom Manchestru United, kontrakt znie na 3 roky

MANCHESTER - Holanďan Louis van Gaal sa oficiálne stal trénerom anglického futbalového klubu Manchester United. Na poste vymenil odvolaného Škóta Davida Moyesa. Informovala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Šesťdesiatdvaročný Holanďan, ktorý v minulosti viedol FC Barcelona, Ajax Amsterdam aj Bayern Mníchov, po skončení futbalových majstrovstiev sveta v Brazílii odchádza z lavičky holandskej reprezentácie. United skončil v tomto ročníku v Premier League na 7. mieste a nepostúpil do pohárovej Európy.

 

Asistentom Holanďana bude Ryan Giggs. "Podpísal trojročný kontrakt od sezóny 2013/2014," uviedol klub na oficiálnom webe.

 

"V Louisovi van Gaalovi sme získali služby jedného z najskúsenejší trénerov v súčasnosti. V kariére dosiahol mnohé úspechy. V Manchestri United môže písať ďalšie úspešné kapitoly v jeho histórii," povedal vicepredseda klubu Ed Woodward. Van Gaal získal dva tituly v španielskej La Lige s FC Barcelona, ďalší majstrovský titul vyhral aj na lavičke Bavorov v Bundeslige. Okrem toho s Ajaxom vyhral Ligu majstrov v roku 1995, európsky Superpohár a Interkontinentálny pohár, v roku 1992 Pohár UEFA. V Nemecku, Holandsku aj Španielsku získal triumfy v pohároch. Ligový titul získal aj na lavičke AZ Alkmaar.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies