Hrdinský akt: Policajti v Nitre zachránili život v kritickom momente

NETKY.SK • 1 September 2023, 22:00 • 2 min
Hrdinský akt: Policajti v Nitre zachránili život v kritickom momente

Keď policajti v uniformách nastupujú do služby, nevedia, čo ich čaká.

slovakia

left justify in out

Práve nedávno to zažili práp. Mgr. Darina P. a stržm. Peter F. z Hliadky Okresného dopravného inšpektorátu v Nitre, a ich neváhavý krok zachránil ľudský život.
Deň ako každý iný sa premenil v dramatický okamih, keď hliadka vykonávala kontrolu bezpečnosti cestnej premávky v oblasti Ivanke pri Nitre. Toho dňa sa stali hrdinami mimo svojho povolania. Oslovil ich vodič okoloidúceho vozidla, ktorý viezol svojho kamaráta do nemocnice. Tento priateľ mal vážne poranenú ruku a postupne strácal vedomie.
Naši statoční policajti sa okamžite rozhodli konať. Svojou odbornosťou a rýchlym zásahom sa im podarilo zastaviť silné krvácanie, použitím improvizovaných prostriedkov. 32-ročnému zranenému mužovi následne poskytli prvú pomoc, udržiavali ho v stave vedomia a uistili sa, že jeho stav sa nezhoršuje.
Dôležitou chvíľou bolo aj prepraviť zraneného k lekárom oproti prichádzajúcej rýchlej záchrannej pomoci, ktorá prevzala zodpovednosť za jeho ďalšiu liečbu v obci Krškany. Vďaka ich rýchlemu a odhodlanému konaniu bol 32-ročný pacient následne hospitalizovaný v nitrianskej nemocnici.
Tento príbeh nám pripomína, že hrdinovia sú medzi nami, dokonca aj v uniformách. V kritickom okamihu, kedy sa každá sekunda počíta, Darina P. a Peter F. ukázali svoju oddanosť a odvahu. Ich rýchla a rozhodná reakcia zachránila ľudský život. Sme hrdí na takýchto policajtov, ktorí sú pripravení pomáhať a chrániť nás v každej situácii. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Monika
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies