Van Gaal bráni Di Maríu, jeho čas príde

NETKY.SK • 3 Marec 2015, 17:02 • 2 min
Van Gaal bráni Di Maríu, jeho čas príde

LONDÝN - Musíme byť trpezliví s Ángelom di Maríom, odporúča tréner futbalistov Manchestru United Louis van Gaal.

slovakia

left justify in out

Najdrahšej akvizícii "červených diablov" z Argentíny sa nedarí podľa predstáv. Di Maria prišiel pred sezónou na Old Trafford z Realu Madrid za 59,7 mil. libier (82 mil. eur), ale od októbra napol sieť iba raz. A to na drese nosí magické číslo 7, ktoré pred ním patrilo klubovým legendám Georgeovi Bestovi, Ericovi Cantonovi, Davidovi Beckhamovi či Cristianovi Ronaldovi. V sobotňajšom súboji Premier League proti Sunderlandu bol Di María vystriedaný už po prvom polčase Adnanom Januzajom.

 

"Nie je to výnimka, že niekomu nevyjde zápas. Môže sa to stať každému. V najbližšom zápase už môže byť najlepší hráč na svete. Nemám s ním problém, poctivo sa pripravuje na každý zápas,“ uviedol Van Gaal na obranu Di Maríu pre anglické médiá. 

 

Skúsený holandský kouč United tvrdí, že prvý rok v novom klube často nie je zárukou kontinuálne dobrých výkonov. A poukázal na ďalšie veľké mená v súčasnom tíme, akými sú Daley Blind, Ander Herrera či Radamel Falcao. 

 

"Väčší počet zápasov v Anglicku, ale aj nové kultúrne prostredie a celková adaptácia na prostredie zohrávajú úlohu. Mám rovnaké skúsenosti z Holandska, Španielska či Nemecka, noví hráči potrebujú čas, aby sa naplno prejavili,“ vysvetlil Van Gaal, ktorý vlani priviedol Holandsko k bronzovým medailám na majstrovstvách sveta. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies