Čo bude na Vianoce chýbať vedcovi a držiteľovi Krištáľového krídla za vedu a medicínu?

NETKY.SK • 24 December 2020, 16:32 • 2 min
Čo bude na Vianoce chýbať vedcovi a držiteľovi Krištáľového krídla za vedu a medicínu?

Aj primátor najväčšieho turčianskeho mesta Ján Danko sa vyjadril s vianočným posolstvom.

slovakia

left justify in out

Ján Danko si počas tohtoročných špecifických sviatkov uvedomuje fakt, že internet a sociálne siete nenahradia klasické Vianoce plné kontaktov.

 

 

Lekár, pedagóg a vedec, ktorý je dnes na čele Martina priznáva, že už zažil aj na Vianoce v službe, ktoré boli trochu iné. „Každé Vianoce som trávil s rodinou, okrem niekoľkých služieb, počas ktorých som musel byť v nemocnici. Väčšinu sviatkov som však trávil s rodinou,“ povedal líder tohto národného mesta.

 

Lekár s atestáciou v gynekológii, pôrodníctve i gynekologickej onkológii opísal aj to, ako sa v ich rodine zvyknú prežívať Vianoce. Nesmú chýbať tradície, ktoré k vôni Vianoc jednoznačne patria.

 

„Vianočná atmosféra u nás začína už deň vopred, keď zdobíme vianočný stromček. Na Štedrý deň pripravujeme kapustnicu, rybu a iné dobroty,“ vysvetlil primátor s tým, že má veľmi rád aj ďalšie tradície spojené s ľudskými kontaktami.

 

 

„Keďže som stará škola, už od detstva s radosťou spomínam na návštevy Betlehemcov, vinšovníkov a chcel by som túto tradíciu preniesť aj na ďalšie generácie,“ vysvetlil niekdajší dekan Jesseniovej lekárskej fakulty a martinskej Univerzitnej nemocnice s tým, že tieto Vianoce budú dosť odlišné od tých v iné roky, ktoré nie sú poznačené pandémiou.

 

„Osobne mi najviac bude chýbať možnosť sociálnych kontaktov, pretože žiadny internet, Facebook, Instagram, či sms-správa nenahradia úprimné podanie ruky, prehodenie niekoľkých priateľských slov a možno aj vypitie pohára vína s priateľmi a blízkym slušnými ľuďmi,“ uzavrel autor 733 vedeckých a odborných publikácií a zaprial šťastie a zdravie všetkým.

 

Prečítajte si to, ako Vianoce prežívajú primátori Humenného a Liptovského Mikuláša, Topoľčian, Trenčianskych Teplíc a Sabinova. Pozrite si, ako Vianoce trávia osobnosti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies