V Texase útočil strelec, zabil sedem ľudí a 22 zranil

NETKY.SK • 2 September 2019, 7:51 • 2 min
V Texase útočil strelec, zabil sedem ľudí a 22 zranil

WASHINGTON - Počas víkendu sa v Texase odohral tragický incident, ktorého výsledkom je 7 obetí na životoch a 22 zranených.

slovakia

left justify in out

Obete boli vo veku od 15 do 57 rokov, pričom útočník použil zbraň typu AR - civilnú verziu samonabíjacích útočných pušiek, uviedol počas tlačovej konferencie šéf odesskej polície Michael Gerke.

 

img

 

Úrady nemajú podľa Gerkeho zatiaľ jasno v tom, aký bol motív útoku, pri ktorom utrpeli zranenia aj traja príslušníci bezpečnostných zložiek.

Christopher Combs, agent Federálneho úradu pre vyšetrovanie (FBI), ktorý vedie vyšetrovanie daného prípadu, uviedol, že úrady nepredpokladajú jeho spojitosť s terorizmom.

 

K streľbe došlo v sobotu popoludní v oblasti mesta Odessa, približne 480 kilometrov západne od Dallasu. Pôvodné chaotické správy hovorili o tom, že strieľať začali zrejme až dvaja páchatelia jazdiaci na autách. Následne sa však vyjasnilo, že išlo len o jedného strelca, ktorého napokon zabili policajti.

 

img

 

Vodiča jazdiaceho na vozidle značky Honda sa najskôr pokúsil zastaviť člen policajnej hliadky v blízkosti mesta Odessa. Muž však zastaviť odmietol a policajta postrelil. Neskôr svoje auto opustil a ukradol poštové vozidlo. Z neho potom strieľal na náhodné obete, napríklad na hostí reštaurácie a na ľudí v obchodnej zóne 116-tisícového mesta Odessa. Útočníka napokon zabili policajti počas prestrelky v blízkosti kina v tom istom meste.

 

Páchateľom streľby bol miestny obyvateľ Seth Aaron Ator (36), ktorý pochádzal z mesta Odessa, dejiska streľby. Zo súdnych záznamov, ktoré sú verejne dostupné na internete, vyplýva, že Ator bol v roku 2001 zadržaný v súvislosti s priestupkom, ktorý mu však podľa miestnych zákonov nebránil v legálnom zadovážení si strelnej zbrane. Miestne úrady však zatiaľ nepotvrdili, akým spôsobom páchateľ zbraň nadobudol.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona