V zrútenej továrni našli ďalšie telá, bilancia obetí stúpla na 430

NETKY.SK • 2 Máj 2013, 11:32 • 2 min
V zrútenej továrni našli ďalšie telá, bilancia obetí stúpla na 430

Dháka - Záchranári našli ďalšie telá v troskách budovy, ktorá sa minulý týždeň zrútila v Bangladéši, čím sa počet obetí zvýšil na najmenej 430 mŕtvych. Podľa úradov by odpratanie ton zvyšných trosiek mohlo trvať ešte päť dní, informovala dnes tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Okrem potvrdených obetí polícia eviduje ďalších 149 nezvestných. Veliteľ záchranných prác poprel dnes správy, podľa ktorých môže byť nezvestných až 1000 ľudí, i obvinenia niektorých príbuzných, že úrady ukrývajú telá, aby znížili celkovú bilanciu obetí.

V noci na dnes našli v troskách ďalších 20 tiel. Záchranári sa domnievajú, že ďalšie sú zasypané na prízemí.

Osemposchodová budova v meste Savar pri metropole Dháka sa zrútila v stredu 24. apríla. Na horných piatich poschodiach budovy Rana Plaza sídlilo päť textilných závodov, ktorých zamestnancov prinútili nastúpiť do práce aj po tom, ako sa na múroch budovy objavili veľké trhliny.

Majiteľ budovy podľa vyšetrovateľov nájomníkom povedal, že budova je bezpečná, aj keď polícia vydala nariadenie evakuovať ju. Starostu Savaru dnes suspendovali z funkcie za schválenie výstavby Rana Plaza, informovala agentúra Reuters.

Nešťastie je najhorším, aké doposiaľ postihlo odevný priemysel v Bangladéši. Továrne v Savare zásobujú maloobchodníkov po celom svete vrátane Západu. Bangladéšsky odevný priemysel bol v roku 2011 tretím najväčším na svete, po Číne a Taliansku, a v poslednom desaťročí sa prudko rozvíjal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies