Seniori z Centra sociálnych služieb Horný Turiec majú nové kroje

NETKY.SK • 18 Január 2023, 12:30 • 2 min
Seniori z Centra sociálnych služieb Horný Turiec majú nové kroje

TURČIANSKE TEPLICE - Ochotníci z Centra sociálnych služieb (CSS) Horný Turiec v Turčianskych Tepliciach majú nové vyšívané kroje.

slovakia

left justify in out

Zakúpili ich z dotácie od Ministerstva kultúry SR na prezentáciu divadelného umenia v rámci projektu S divadielkom do sveta. Informoval o tom Žilinský samosprávny kraj (ŽSK) na sociálnej sieti. "V centre sa klienti venujú divadelnému krúžku a mnohí jeho členovia sú amatérski herci. Ľudové kroje si členovia krúžku hrdo obliekajú a divadelný krúžok tak dôstojne reprezentujú na rôznych podujatiach," skonštatoval ŽSK.

 

img

 

Teplickí ochotníci navštevujú pravidelne aj iné zariadenia sociálnych služieb v regióne a hrajú i deťom základných škôl. "Svoje kroje plánujú ukázať nielen svetu, ale tiež ďalším seniorom, ktorých chcú motivovať na podobnú činnosť," doplnila krajská samospráva. Dotáciu vo výške 4000 eur získalo CSS Horný Turiec prostredníctvom občianskeho združenia Spolucítenie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies