Česká vláda vyhovela žiadosti ministra obrany Jaroslava Naďa

NETKY.SK • 27 Júl 2022, 17:19 • 2 min
Česká vláda vyhovela žiadosti ministra obrany Jaroslava Naďa

PRAHA - České ozbrojené sily budú od septembra minimálne do konca budúceho roka pomáhať s ochranou vzdušného priestoru Slovenska.

slovakia

left justify in out

O pomoc s ochranou vzdušného priestoru nad územím Slovenska požiadal Česko v júni slovenský minister obrany Jaroslav Naď. Svojimi stíhačkami sa k ochrane Slovenska pripojí aj Poľsko.

 

Návrh o pomoci so zaistením ochrany slovenského vzdušného priestoru českými stíhacími lietadlami predložila na rokovanie česká ministerka obrany Jana Černochová.

 

Prečítajte si aj: Róbert Fico reaguje nielen na kroky Ukrajiny. Prečo nás podľa šéfa Smeru čakajú krušné chvíle?

 

img

 

České ozbrojené sily budú od septembra minimálne do konca budúceho roka pomáhať s ochranou vzdušného priestoru Slovenska. 

„Áno, rokovali sme o tom a, samozrejme, vláda to schválila – tak, ako sme to už dopredu oznámili," potvrdil český premiér Petr Fiala na tlačovej konferencii po zasadnutí vlády.

Jaroslav Naď na oplátku dnes na tlačovej konferencii v Ružomberku oznámil, že Slovensko je pripravené pomôcť Česku.

 

Pomoc obyvateľstvu je na prvom mieste. Robíme, čo vieme, kapacity sú limitované. Zároveň sa snažíme pomôcť aj našim priateľom v Slovinsku, Českej republike alebo kdekoľvek inde. Keby nastala situácia, že by u nás boli také zásadné a obrovské požiare, aké sú v týchto krajinách, aj my by sme boli vďační, keby nám prišli pomôcť," uviedol Naď.

 

Mohlo by vás zaujímať: Módny editoriál manželov Zelenských pobúril slovenskú političku!



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies