Novým partnerským mestom Rožňavy bude Baia Sprie v Rumunsku

NETKY.SK • 12 November 2023, 09:00 • 2 min
Novým partnerským mestom Rožňavy bude Baia Sprie v Rumunsku

ROŽŇAVA - Novým partnerským mestom Rožňavy bude Baia Sprie v Rumunsku. Uzavretie partnerskej zmluvy schválili rožňavskí mestskí poslanci na štvrtkovom (9. 11.) zasadnutí mestského zastupiteľstva (MsZ).

slovakia

left justify in out

Rožňava chce s rumunským mestom spolupracovať vo viacerých oblastiach. Ako vyplýva z materiálu predloženého na zasadnutie MsZ, samosprávy plánujú organizovať pracovné návštevy pre zamestnancov radníc, čo prispeje k vzájomnej výmene skúseností. Vzájomné poznanie tradícií, presadzovanie spoločných hodnôt a spoločnej historickej minulosti chcú mestá presadzovať prostredníctvom spoločných programov pre mládež či seniorov.


"Okrem už skôr navrhnutých sa zaväzujeme pozývať oficiálnu delegáciu z partnerského mesta na významné podujatia a budeme hľadať ďalšie spôsoby a možnosti rozšírenia spoločných aktivít. Na oficiálnej webovej stránke inštitúcie budeme propagovať turistické atrakcie partnerských miest, publikácie, propagovať cestovný ruch a miestne hodnoty," uvádza sa v partnerskej zmluve.

Mestá Rožňava a Baia Sprie chcú spolupracovať aj v ekonomickej oblasti, podporovať chcú napríklad rozvoj priemyselnej a obchodnej spolupráce medzi podnikmi. Previazať chcú i umelecké združenia a súbory, kultúrne inštitúcie či školy. Súčasťou partnerstva má byť tiež spolupráca v oblasti športu.

 

Baia Sprie v severnom Rumunsku bude v poradí šiestym partnerským mestom Rožňavy. Partnerskú zmluvu samospráva v minulosti uzavrela s maďarským mestom Szerencs, budapeštianskym V. obvodom Belváros-Lipótváros a mestami Český Těšín, Tešín v Poľsku a Bačka Topola v Srbsku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Teraz / TASR, Foto: www.roznava.sk
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies