V žilinskej nemocnici sa postarajú aj o najťažšie prípady, deklaroval Čislák

NETKY.SK • 4 Február 2016, 06:59 • 2 min
V žilinskej nemocnici sa postarajú aj o najťažšie prípady, deklaroval Čislák

BRATISLAVA/ŽILINA - Zdravotná starostlivosť je v žilinskej fakultnej nemocnici zabezpečená aj pre najvážnejších pacientov.

slovakia

left justify in out

Po dnešnej návšteve nemocnice to deklaroval minister zdravotníctva Viliam Čislák (nominant Smer-SD). Toho dnes lekári z Oddelenia anestéziológie a intenzívnej medicíny (OAIM) listom upozornili, že pacienti sú v ohrození.

 

"Na oddelení OAIM sú v súčasnosti dve lôžka. To znamená, že zdravotná starostlivosť je zabezpečená, čo sa týka akútnej zdravotnej starostlivosti," uviedol Čislák. Poukázal na to, že v prípade potreby sú pacientom pripravené pomôcť aj iné nemocnice v regióne. Situáciu v nemocnici chce osobne preveriť opäť vo štvrtok (4.2.).

 

"Vzhľadom na personálny stav v lôžkovej časti OAIM - nedostatočný počet kvalifikovaných a zaškolených zdravotných sestier - oznamujeme, že nie je možné zabezpečovať správne zdravotnú starostlivosť," píše sa v liste, ktorý zverejnila televízia Markíza. Podpísalo ho vyše 20 lekárov z oddelenia. Tvrdia, že pre pacientov treba mať pripravených aspoň osem postelí.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies