Šéf NATO je dnes na návšteve v Kyjeve, prezident Zelenskyj žiada systémy protivzdušnej obrany

NETKY.SK • 28 September 2023, 18:30 • 2 min
Šéf NATO je dnes na návšteve v Kyjeve, prezident Zelenskyj žiada systémy protivzdušnej obrany

KYJEV - Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj sa vo štvrtok stretol s generálnym tajomníkom NATO Jensom Stoltenbergom, ktorý pricestoval na návštevu Kyjeva. Zelenskyj pri tejto príležitosti požiadal o ďalšie systémy protivzdušnej obrany a vstup Ukrajiny do NATO označil za otázku času.

slovakia

left justify in out

Generálny tajomník podľa Zelenského prisľúbil, že vyvinie úsilie, aby zmobilizoval členské krajiny NATO v záujme ďalšieho posilnenia protivzdušnej obrany Ukrajiny, ktorá čelí takmer neustálym dronovým a raketovým útokom Ruska. "Musíme túto zimu prekonať spoločne, aby sme chránili našu energetickú infraštruktúru a životy ľudí," povedal Zelenskyj na spoločnej tlačovej konferencii so Stoltenbergom.

 

"Je len otázkou času, kým sa Ukrajina stane de jure členom aliancie," pokračoval Zelenskyj. "Robíme všetko pre to, aby sme tento čas skrátili," dodal.


Stoltenberg vo štvrtok pricestoval na vopred neohlásenú návštevu Kyjeva. Ukrajinské sily podľa jeho slov - v rámci svojej pokračujúcej protiofenzívy - postupne získavajú späť ďalšie územia okupované Ruskom, píše na svojom webovom portáli denník The Guardian.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Teraz / TASR / AFP Foto: Info.sk
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies