V utorok bude známy siedmy štvrťfinalista Slovnaft Cupu, favoritom sú Michalovce

NETKY.SK • 21 November 2016, 15:12 • 2 min
V utorok bude známy siedmy štvrťfinalista Slovnaft Cupu, favoritom sú Michalovce

BRATISLAVA - Postup medzi elitnú osmičku v slovenskej pohárovej futbalovej súťaži Slovnaft Cupe 2016/2017 si už pred mesiacom zabezpečil poltucet klubov AS Trenčín (obhajca prvenstva), ŠK Slovan Bratislava, MŠK Žilina, MFK Skalica, FK Poprad a ŠKM Liptovský Hrádok. Siedmy štvrťfinalista bude známy v utorok podvečer po skončení duelu MFK Zemplín Michalovce - FC Nitra.

slovakia

left justify in out

Začiatok tohto stretnutia je o 15.30 h, hlavným rozhodcom je Július Straka, na čiarach mu budú pomáhať Peter Jenčura a Peter Mihalík. Osemfinálové 5. kolo Slovnaft Cupu uzavrie v stredu 30. novembra od 19.00 h súboj FC DAC 1904 Dunajská Streda - FC Spartak Trnava (rozhoduje: Boris Marhefka). Aj v tejto fáze národného pohára sa hrá na jeden zápas, v prípade nerozhodného výsledku sa nepredlžuje, ale hneď nasledujú pokutové kopy.


Futbalistom Michaloviec patrí po 15. kole najvyššej slovenskej súťaže Fortuna ligy 7. miesto s 22 bodmi (bilancia: 6 - 4 - 6, skóre 20:23). Napriek sobotňajšej domácej prehre s Podbrezovou (1:3) je MFK Zemplín favoritom utorňajšieho pohárového merania síl proti Nitre, ktorá figuruje v II. lige skupina západ po jesennej časti a 18 odohraných kolách na 4. priečke s 32 bodmi (bilancia: 10 - 2 - 6, skóre 34:24).

 

Hráči spod Zobora absolvovali cez víkend víťaznú generálku pred vystúpením v Michalovciach: v sobotu zdolali doma ŠKF Sereď 2:1. Cieľom Zemplínčanov je však prekonať nitriansku prekážku a dostať sa do jarného štvrťfinále Slovnaft Cupu, kde by nastúpili podľa dávnejšie známeho "pavúka" proti priechodnému protivníkovi - ŠKM Liptovský Hrádok. "Chceme prepísať klubovú históriu, lebo Michalovce ešte nikdy neboli v pohári medzi najlepšou osmičkou. Verím, že zápas proti Nitre zvládneme a postúpime ďalej," uviedol pravý obranca MFK Zemplín Martin Koscelník pre východoslovenský denník Korzár, citoval ho web michalovského klubu.


Aj štvrťfinálové 6. kolo (plánovaný termín 7. marca 2017) sa hrá na jeden zápas. Semifinále národného pohára má termíny 5. a 11. apríla 2017 (hrá sa už na odvetu). Finále Slovnaft Cupu by sa malo odohrať 1. mája 2017, v prípade nerozhodného výsledku nasleduje predĺženie 2x15 minút a až potom prípadný rozstrel z "bieleho bodu".


Držiteľom minulosezónnej trofeje sú futbalisti AS Trenčín, ktorí 29. apríla 2016 na trávniku v trnavskej City Arene uspeli proti ŠK Slovan Bratislava a zdolali "belasých" 3:1, hoci ešte v 77. min prehrávali. Duel týchto dvoch protivníkov sa v rozhodujúcom súboji Slovnaft Cupu nezopakuje v tejto sezóne 2016/2017, keďže Trenčín i Slovan figurujú v dolnej časti "pavúka" a narazia na seba už vo štvrťfinále.

Program zostávajúcich stretnutí osemfinálového 5. kola slovenskej pohárovej futbalovej súťaže Slovnaft Cupu 2016/2017 (hrá sa na jeden zápas, v prípade nerozhodného výsledku po 90 minútach sa nepredlžuje, ale hneď nasleduje jedenástkový rozstrel):

Utorok 22. novembra:


MFK Zemplín Michalovce - FC Nitra (15.30 h), rozhoduje: Július Straka

Streda 30. novembra:


FC DAC 1904 Dunajská Streda - FC Spartak Trnava (19.00 h), rozhoduje: Boris Marhefka

Dvojice vo štvrťfinále (zhora podľa "pavúka") Slovnaft Cupu - plánovaný termín 7. marca 2017:


FC DAC 1904 Dunajská Streda/FC Spartak Trnava - FK Poprad
MFK Skalica - MŠK Žilina
ŠKM Liptovský Hrádok - MFK Zemplín Michalovce/FC Nitra
ŠK Slovan Bratislava - AS Trenčín



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies