V USA sa zrútili dve lietadlá: Jedno vrazilo do domu!

NETKY.SK • 26 Júl 2013, 09:53 • 2 min
V USA sa zrútili dve lietadlá: Jedno vrazilo do domu!

WASHINGTON - K dvom samostatným haváriám malých dopravných lietadiel došlo vo štvrtok v USA. V meste Columbus v štáte Indiana sa jedno zrútilo na dom, pričom došlo k zraneniu pilota a jeho spolucestujúceho. Informovala o tom agentúra DPA s odvolaním sa na miestne zdroje.

slovakia

left justify in out

Podľa denníka Indianapolis Star jeden z členov posádky leží v kritickom stave v indianapoliskej nemocnici. Dom, do ktorého lietadlo v ranných hodinách narazilo, sa nachádza iba niekoľko blokov južne od letiska. Dom zachvátil požiar, ktorý sa podarilo uhasiť. Osud jeho obyvateľov zatiaľ nie je známy.

K druhému nešťastiu došlo v texaskom meste Amarillo, kde sa podobný stroj zrútil ráno neďaleko miestneho letiska. Incident si vyžiadal život pilota. Podľa miestnych médií, ktoré citovala agentúra Sinchua, sa lietadlo zrútilo pri pristávacom manévri do záhrady mobilného domu.

Ako oznámila televízia ABC13, pilot zahynul priamo na mieste, pričom neboli hlásené žiadne zranenia osôb na zemi. Polícia zatiaľ nezverejnila identitu obete, príčiny havárie sa stále zisťujú. Podľa Národnej meteorologickej služby sa v oblasti Amarilla ráno vyskytli búrky s nárazovým vetrom s rýchlosťou 32 km/h.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies