V uliciach Paríža sa opäť protestovalo proti polícií, ktorá zastrelila staršieho Číňana bezdôvodne

NETKY.SK • 30 Marec 2017, 11:34 • 2 min
V uliciach Paríža sa opäť protestovalo proti polícií, ktorá zastrelila staršieho Číňana bezdôvodne

PARÍŽ - Protest vypukol v stredu neskoro večer v centre francúzskej metropoly Paríž po tom, ako tamojšia polícia v pondelok zabila Číňana pri zásahu v jeho dome.

slovakia

left justify in out

Okolo 200 prevažne ázijských protestujúcich postavilo v stredu večer barikády na ulici Rivoli v centre Paríža, skandovalo heslo "Policajti sú vrahovia" a hádzalo do príslušníkov poriadkovej polície náboje. Nikto neutrpel vážne zranenia a nikoho nezatkli.

 

Ázijská komunita protestuje proti usmrteniu 56-ročného Shaoyo Lia. Polícia, privolaná do domu Lia hlásením o nejakom mužovi s nožom, otvorila násilím dvere a zastrelila ho. Polícia uviedla, že Liu zaútočil na policajta nožnicami.

 

Jeho dcéra však namietla proti takémuto opisu celej situácie a vyhlásila, že Liu iba varil, keď rodina započula búchanie do dverí. Rodina údajne vtedy vyzývala na zachovanie pokoja.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies