V Turecku zadržali rakúskeho novinára, vraj podporoval teroristické organizácie

NETKY.SK • 12 September 2018, 06:00 • 2 min
V Turecku zadržali rakúskeho novinára, vraj podporoval teroristické organizácie

VIEDEŇ - Rakúske ministerstvo zahraničných vecí vo Viedni potvrdilo v utorok zadržanie občana alpskej republiky v Turecku.

slovakia

left justify in out

Hovorca rezortu Thomas Schnöll sa obmedzil na konštatovanie, že rakúska ambasáda je v kontakte s tureckými orgánmi i príbuznými zadržaného. Z ohľadu na právne aspekty ochrany osobných údajov však žiadne ďalšie podrobnosti o kauze nezverejnil.

 

Informácie priniesli rakúsky verejnoprávny rozhlas ORF i tlačová agentúra APA. Podľa informácie medzinárodnej organizácie Reportéri bez hraníc (RSF) ide o novinára, ktorý čelí podozreniu z podpory teroristických organizácií.

 

Žurnalistu, študenta politológie a filozofie a autora príspevkov do viacerých periodík zadržali spoločne s ďalšími osobami v utorok v ranných hodinách v Ankare, informovala redakcia magazínu re:volt označujúceho sa za magazín pre politickú analýzu radikálnych ľavicovýh hnutí, ktorý predpokladá za zadržaním publikačné aktivity novinára.

 

Najvyššia predstaviteľka rakúskej pobočky Reportérov bez hraníc Rubina Möhringová zadržanie ostro odsúdila požadujúc neodkladné prepustenie Rakúšana na slobodu.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies