Chelsea môže po zmiernení sankcií predávať lístky v obmedzenom množstve

NETKY.SK • 24 Marec 2022, 20:36 • 2 min
Chelsea môže po zmiernení sankcií predávať lístky v obmedzenom množstve

LONDÝN – Britská vláda čiastočne uvoľnila sankcie voči ruskému oligarchovi Romanovi Abramovičovi. Znamená to, že jeho klub Chelsea môže opäť obchodovať, hoci len v obmedzenej miere.

slovakia

left justify in out

Briti oznámili čiastočné uvoľnenie v súvislosti s pomocou utečencom z Ukrajiny. Zisk z predaja vstupeniek totiž poputuje práve im. Vláda pred časom udelila Abramovičovi trest kvôli jeho priateľskému vzťahu s Vladimirom Putinom, oligarcha je navyše väčšinovým vlastníkom oceliarní, ktoré údajne dodávali zbrane aj ruskej armáde.

 

img

 

Podľa pôvodného nariadenia nemohla Chelsea obnovovať zmluvy s hráčmi, kupovať ich a ani predávať. Zakázaný bol aj predaj suvenírov a vstupeniek na ďalšie zápasy. Na štadióne Stamford Bridge kvôli tomu uzavreli fanshop. Sponzorskú zmluvu s klubom navyše pozastavil mobilný operátor Three a klub musel takisto výrazne znížiť aj iné náklady. Na cestovanie mohol vynaložiť iba 20 tisíc libier, náklady na organizáciu domácich zápasov boli obmedzené na 500 tisíc libier. Hráčov a iných zamestnancov by sa sankcie zatiaľ dotknúť nemali, pretože Chelsea im aj naďalej môže vyplácať mzdy, ktoré mesačne predstavujú čiastku 28 miliónov libier.

 

img

 

Hoci domáce zápasy môžu stále navštevovať len držitelia permanentiek, vedenie po novom môže predávať lístky hosťujúcim fanúšikom. Povolenie sa týka aj štvrťfinálového zápasu Ligy majstrov s Realom Madrid. Čiastočné uvoľnenie sankcií znamená aj to, že Chelsea môže dostať od materskej spoločnosti Fordstam 30 miliónov libier na prevádzkové náklady.

 

img

 

Abramovič ešte pred uvalením sankcií avizoval, že chce klub predať a začal hľadať kupca. Ruský podnikateľ sa stal majiteľom Chelsea v roku 2003 a mužstvo pod jeho vedením zažilo najúspešnejšiu éru v histórii.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies