Slovenský Tourminátor odjazdil tohto roku vyše 12 000 súťažných km

NETKY.SK • 27 November 2019, 19:27 • 2 min
Slovenský Tourminátor odjazdil tohto roku vyše 12 000 súťažných km

BRATISLAVA - Peter Sagan bol podľa predpokladov najviac vyťaženým slovenským cyklistom v uplynulej cestnej sezóne. Mladší z bratov Saganovcov absolvoval dovedna 71 súťažných dní a na bicykli v pretekoch odjazdil 11 600 kilometrov.

slovakia

left justify in out

Špecializovaný portál cycling-info.sk pripomína, že trojnásobný majster sveta v tomto roku odjazdil o 1400 km menej ako vlani, keď mal na konte o 11 súťažných dní viac. Vôbec najviac dní v pretekoch na bicykli si P. Sagan pripísal v roku 2014, bolo ich až 91.

 


Okrem P. Sagana sa v profipelotóne World Tour v roku 2019 objavili už len jeho dvaja kolegovia z tímu Bora-Hansgrohe - starší brat Juraj Sagan a Erik Baška. J. Sagan absolvoval 56 súťažných dní, čo je najmenej od začiatku jeho pôsobenia v zoskupení Bora-Hansgrohre. Po prvý raz ho predstihol Baška, ktorý sa dostal na 60 dní na pretekoch v sedle bicykla.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ready and motivated for 2018 @borahansgrohe @sportful

Príspevok, ktorý zdieľa Erik Baška (@erikbaska),

 

"Celkovo pohľad na bilanciu cyklistických profíkov - Slovákov nie je lichotivý. Zatiaľ čo ešte pred troma rokmi naši World Tour pretekári odjazdili 403 dní, tento rok už menej ako polovicu - iba 187." 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

🇪🇺🇳🇱 @uec_cycling road race today with 🇸🇰 team . . 📷 @bettiniphoto

Príspevok, ktorý zdieľa Erik Baška (@erikbaska),

 

"Z pôvodne šiestich pretekárov máme už iba troch profíkov. Na veľkých pretekoch sa Slováci vytrácajú a postupne fanúšikovia čoraz menej zapínajú televízne prenosy s cieľom sledovať a povzbudiť Slovákov," napísal portál cycling-info.sk.

Do pelotónu pohybujúceho sa na pretekoch nižšej kategórie v zahraničí treba pripočítať cyklistov Dukly Banská Bystrica, jediného slovenského kontinentálneho tímu. Z nich bol najvyťaženejší Ján Andrej Cully. Úradujúci majster Slovenska v časovke absolvoval 58 súťažných dní.

 

img

 

Dvojka v Dukle Marek Čanecký mal na konte 52 dní. Z reprezentantov do 23 rokov sa Samuel Oros dostal na 47 dní. Čo sa týka vyťaženosti slovenských cyklistiek, dlhodobo im kraľovala Tereza Medveďová. Aj ona sa však už postupne vytráca z pelotónu.

 

"V profipelotóne sa nepresadzuje a klesla na 18 dní. Ženy opäť štartovali na pár reprezentačných akciách, a tak si zmerali sily s medzinárodnou konkurenciou aj iné pretekárky. Päť sa ich dostalo na dvojciferný počet štartov," pripomína cycling-info.sk.

 

img


Desiatka najviac vyťažených slovenských cestných cyklistov v roku 2019 (počet súťažných dní a najväčšie víťazstvo, zdroj cycling-info.sk):


1.   Peter Sagan (Bora-Hansgrohe): 71 súťažných dní (víťazstvo v etape na Tour de France)

2.   Erik Baška (Bora-Hansgrohe): 60 (9. celkovo na pretekoch Okolo Slovenska)

3.   Ján Andrej Cully (Dukla Banská Bystrica): 58 (majster SR v časovke)

4.   Juraj Sagan (Bora-Hansgrohe):56 (majster SR v pretekoch s hromadným štartom)

5.   Marek Čanecký (Dukla Banská Bystrica): 52 (2. miesto na MSR v časovke)

6.   Samuel Oros (Dukla Banská Bystrica): 47 (majster SR v pretekoch do 23 rokov)

7.   Juraj Bellan (Dukla Banská Bystrica): 45 (3. celkovo v pretekoch Po stopách Rimanov)

8.   Lukáš Kubiš (Dukla Banská Bystrica): 45 (5. celkovo na pretekoch Okolo Senegalu)
9.   Miklós Szabó (Pannon Cycling Team): 41 (41. na Gemenc GP I)

10. Jakub Varhaňovský (Dukla Banská Bystrica): 40 (17. na V4 GP Poľska)
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies