V troskách budovy v Marseille zomrelo najmenej šesť ľudí

NETKY.SK • 11 Apríl 2023, 08:35 • 2 min
V troskách budovy v Marseille zomrelo najmenej šesť ľudí

MARSEILLE - Na šesť sa zvýšil počet obetí nedeľňajšieho zrútenia domu vo francúzskom meste Marseille. Oznámili to v pondelok večer hasiči.

slovakia

left justify in out

Záchranári stále pokračujú v pátraní po nezvestných osobách a na urýchlenie záchranných prác v sutinách použili žeriav. Nasadenie pátracích psov však spočiatku komplikoval požiar pod troskami, ktorý ani v pondelok nebol celkom uhasený. Po nešťastí bolo nahlásených ako nezvestných osem ľudí.

 

Štvorpodlažný dom na Rue Tivoli v piatom marseillskom obvode sa zrútil v nedeľu okolo 0.40 h. Príčinou nešťastia bol pravdepodobne výbuch unikajúceho plynu. Poškodené boli aj časti dvoch susedných domov, v ktorých utrpelo zranenia päť ľudí. Jeden dom sa neskôr tiež zrútil. Z priľahlých budov preventívne evakuovali takmer 200 ľudí. V novembri 2018 zomrelo pri zrútení sa dvoch zanedbaných budov v robotníckej štvrti Marseille osem ľudí. Podľa úradov však bol dom na Rue Tivoli v dobrom stave. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies