5 najlepších aplikácií na úpravu fotiek

NETKY.SK • 13 November 2019, 16:20 • 2 min
5 najlepších aplikácií na úpravu fotiek

BRATISLAVA - Aplikácií na úpravu fotografií je milión, no my sme pre vás pripravili zoznam top 5 najpopulárnejších a najzaujímavejších, bez ktorých sa nezaobíde žiaden fotograf.

slovakia

left justify in out

Pri najnovších modeloch telefónov ľudí často nezaujíma ani tak výkonnosť samotného telefónu či iné jeho atribúty. Medzi hlavné faktory, ktoré kupujúcich zaujímajú, patrí v mnohých prípadoch kvalita fotoaparátu

 

Fotenie je čoraz populárnejšie a to si uvedomujú aj vývojári aplikácií. Existujú tisíce aplikácií, vďaka ktorým si vaše fotografie môžete upraviť priamo v telefóne. My sme pre vás zozbierali top 5 najlepších, vďaka ktorým budú vaše fotky vyzerať profesionálne a štýlovo.

 

VSCO

Aplikácia VSCO je dostupná aj pre iOS aj Android. Fotkám dodá „vintage look,“, ktorý je veľmi obľúbený. Na výber máte z 10 nespoplatnených filtrov, pri ktorých môžete upravovať jas, rozlíšenie či kontrast. Zaujímavosťou je tiež efekt zrnitej fotky. Okrem toho je v aplikácii mnoho ďalších filtrov, ktoré si môžete zakúpiť za 21,99 EUR ročne.

 

img

 

PicsArt

S viac ako 100 miliónmi užívateľmi je PicsArt jednou z najobľúbenejších aplikácií na úpravu fotografií. Dôvodom, prečo je PicsArt taký vynikajúci, je množstvo funkcií . Aplikácia má vstavanú funkciu fotoaparátu a tiež vlastnú sociálnu sieť na zdieľanie fotografií. Aplikácia je dostupná zadarmo.

 

Medzi ďalšie funkcie patrí koláž, kreslenie, rámy, nálepky, režim štetca pre selektívne aplikovanie efektov na konkrétne časti obrázku, rýchlo sa vyvíjajúce efekty AI (umelá inteligencia), zabudovaná aplikácia pre fotoaparát so živými efektmi, dvojité expozície pomocou vrstiev a nastaviteľnej priehľadnosti.

 

img

 

Adobe Lightroom CC

Adobe Photoshop Lightroom CC vám poskytuje výkonné, ale jednoduché riešenie na zachytávanie, úpravu a zdieľanie vašich fotografií. Krása tejto aplikácie spočíva v tom, že ju môžu používať profesionáli aj začiatočníci. Fotografiu z iPhonu môžete upraviť v priebehu niekoľkých sekúnd pomocou piatich predvolieb.

 

Pokročilé úpravy môžete vykonávať vďaka tónovej krivke na zmenu farby, expozície, nastavenia tónu a kontrastu. Aplikácia podporuje aj RAW formát, do fotiek viete pridať vodoznak a v prípade, že chcete niečo zmeniť, môžete sa vrátiť o krok späť. Aplikácia je zadarmo, avšak niektoré jej funkcie sú spoplatnené (10 dolárov mesačne).

 

img

 

Afterlight 2

Afterlight 2 je najnovšou verziou populárnej aplikácie Afterlight, prepracovaná s úplne novým zoznamom funkcií. Množstvo prirodzených filtrov poskytuje rozmanitú úpravu farieb a užitočné vylepšenia fotografií. V aplikácii si môžete navrhnúť aj vlastné filtre, ktoré budú vyhovovať vášmu štýlu a dodajú vašim obrázkom jednotný vzhľad.

 

Pokročilé nástroje, ako sú krivky a selektívny odtieň, sýtosť a ľahkosť, vám pomôžu získať maximum z vašich fotografií. Obrázky dokážete aj prekrývať, pridať im vintage vzhľad a tiež vytvárať rôzne abstraktné efekty. Pomocou funkcie Pinch Zoom je prezeranie jemných detailov a robenie presných úprav naozaj jednoduché. Aplikácia je spoplatnená jednorázovou platbou 2.99 dolárov.

 

img

 

Glitché

Pre vášnivých umelcov je táto aplikácia ako stvorená. Nájdete v nej mnoho bláznivých efektov, ktoré oživia aj tú najnudnejšiu fotografiu. Vaše fotky razom premení na digitálne umenie, pričom ovládať aplikáciu zvládne aj úplný začiatočník. Stiahnutie aplikácie stojí síce len 1 EUR, avšak za každú funkciu ( úprava fotky, úprava videa, export fotky s vysokým rozlíšením...) zaplatíte 3 EUR.

 

img



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristian Kubis

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona