V Tel Avive sa zišli tisíce Netanjahuových odporcov

NETKY.SK • 8 Marec 2015, 09:24 • 2 min
V Tel Avive sa zišli tisíce Netanjahuových odporcov

TEL AVIV - Desaťtisíce Izraelčanov sa v sobotu večer zhromaždili v Tel Avive, aby pred blížiacimi sa parlamentnými voľbami protestovali proti politike premiéra Benjamina Netanjahua.

slovakia

left justify in out

Podľa izraelského servera Ynet sa na demonštrácii zúčastnilo 50.000 ľudí, ktorí žiadali, aby vo voľbách 17. marca došlo v Izraeli k zmene a nahradeniu Netanjahua iným politikom.

 

Podľa AP išlo o zatiaľ najvýznamnejšiu demonštráciu predvolebnej kampane. Organizátorom akcie na námestí pomenovanom po zavraždenom premiérovi Jicchakovi Rabinovi bola nezisková organizácia Milión rúk, ktorá podporuje mierovú dohodu s Palestínčanmi.

 

Organizácia Milión rúk chce zmeniť priority Izraela a upriamiť pozornosť na zdravotníctvo, školstvo, bytovú politiku a cenu za bývanie.

 

Sobotňajšiu akciu nepodporila žiadna politická strana, ale prítomní boli väčšinou prívržencami ľavicových a centristických strán.

 

Hlavným rečníkom bol bývalý šéf tajnej služby Mossad Meri Dagan, ktorý nedávno Netanjahua ostro kritizoval a označil ho za "osobu, ktorá Izraelu spôsobila najväčšiu strategickú škodu".

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies