V Tatranskej Lomnici sa pre vietor nelyžuje

NETKY.SK • 5 Január 2015, 14:30 • 2 min
V Tatranskej Lomnici sa pre vietor nelyžuje

VYSOKÉ TATRY - Pre silný vietor, ktorý dopoludnia dosahoval rýchlosť 25 m/s a niekde až 40 m/s, sa dnes v stredisku v Tatranskej Lomnici nelyžovalo.

slovakia

left justify in out

Na poludnie sa však vietor ustálil a prevádzkovatelia pustili lanovky zo Skalnatého plesa do Tatranskej Lomnice. Na Skalnatom plese vietor dosahuje až 40 m/s. O situácii v jednotlivých strediskách agentúru SITA informovala Zuzana Fabianová, hovorkyňa spoločnosti Tatry Mountain Resorts (TMR).

 

Podľa posledných informácií zatiaľ premáva 6-sedačková lanová dráha Tatranská Lomnica – Štart a 8-sedačková lanová dráha Tatranská Lomnica – Buková hora. V prevádzke je tiež kabínková lanová dráha Štart – Skalnaté pleso. „Situáciu monitorujeme, pokiaľ sa to zmení a vietor ustane, pustíme aj ďalšie lanovky,“ uviedla Fabianová. 

 

Na Štrbskom Plese je počasie priaznivejšie. Po rannej odstávke začali premávať lanovky Fukota a Solisko Expres. Podľa hovorkyne TMR sú vleky pre lyžiarov v prevádzke, na horách svieti slnko a návštevníci majú na lyžovačku ideálne podmienky. 

 

V Starom Smokovci funguje aj lanovka na Hrebienok a vleky na Jakubkovu lúku. V lyžiarskom stredisku Jasná je podľa Fabianovej v prevádzke 11 lanoviek a osem vlekov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies