V Taliansku zhabali falšované bankovky v hodnote pol milióna eur

NETKY.SK • 8 December 2015, 08:43 • 2 min
V Taliansku zhabali falšované bankovky v hodnote pol milióna eur

RÍM - Množstvo falšovaných desaťeurových bankoviek vytvorených podľa vysokobezpečnostnej verzie vydanej do obehu iba minulý rok objavila finančná polícia neďaleko talianskeho mesta Neapol.

slovakia

left justify in out

"Ide o prvé zhabanie novej série bankoviek v Európe," uviedla talianska finančná polícia Guardia di Finanza vo vyhlásení, z ktorého dnes citovala agentúra DPA. Neapol je neslávne známy ako stredisko falšovania peňazí.

 

K objaveniu falzifikátov došlo v nedeľu po tom, ako polícia po automobilovej naháňačke na jednom z neapolských predmestí zadržala 39-ročného muža. V kufri jeho auta objavila falšované bankovky v hodnote vyše 500.000 eur.

"Predbežné testy platidiel poukazujú na excelentnú kvalitu falšovateľskej práce, čo môže ľahko oklamať každého, kto s nimi príde do kontaktu," uvádza sa v stanovisku polície. Ďalšie detaily prípadu neboli bezprostredne známe.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies