Napätie medzi Kremľom a Washingtonom sa dá krájať! Z USA vyhostili ďalších ruských diplomatov

NETKY.SK • 3 August 2021, 13:28 • 2 min
Napätie medzi Kremľom a Washingtonom sa dá krájať! Z USA vyhostili ďalších ruských diplomatov

MOSKVA - Washington nariadil 24 ruským diplomatom, aby do 3. septembra opustili krajinu.

slovakia

left justify in out

Informoval o tom ruský veľvyslanec Anatolij Antonov. USA predtým oznámili prepustenie takmer 200 zamestnancov svojich diplomatických zastúpení v Rusku

 

Najnovšie kroky Washingtonu a Moskvy sú ďalšie z opatrení prijímaných oboma stranami, ktoré stupňujú napätie v rusko-amerických vzťahoch.

 

Vzhľadom na to, že USA náhle sprísnili postupy pri vydávaní víz, odídu takmer všetci diplomati bez náhrady, uviedol Antonov pre časopis National Interest.

 

Prečítajte si tiež: Rusko s Navaľným ešte neskončilo. Vláda zablokovala webstránky, kde sa spomína jeho meno

Rozhovor s Antonovom prišiel niekoľko dní po tom, čo americké ministerstvo zahraničných vecí oznámilo prepustenie 182 domácich zamestnancov svojich diplomatických misií v Rusku.

 

Vyhovelo tak zákazu prijímania miestnych zamestnancov, ktorý Kremeľ zaviedol začiatkom roka v reakcii na vyhostenie ruských diplomatov z USA a uzavretie mnohých diplomatických zariadení v oboch krajinách.

Vyhosťovanie ruských diplomatov súvisí so sankciami, ktoré zavádzali Spojené štáty v reakcii na zasahovanie Ruska do amerických prezidentských volieb v roku 2020, otravu bývalého ruského špióna vo Veľkej Británii, zatknutie opozičného politika Alexeja Navaľného a zásahy proti jeho stúpencom ako aj na zapojenie Ruska do hackerských útokov na agentúry federálnej vlády. Obvinenia z porušovania Navaľného ľudských práv a z ďalších vyššie spomenutých aktivít, Rusko odmieta.
 

Mohlo by vás zaujímať: Rusko varovalo cyperského ministra zahraničných vecí pred krokmi, ktoré vedu k destabilizácii



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies