V Taliansku sa rozlúčili s obeťami utečeneckej katastrofy v Stredozemnom mori

NETKY.SK • 7 Júl 2015, 14:27 • 2 min
V Taliansku sa rozlúčili s obeťami utečeneckej katastrofy v Stredozemnom mori

CATANIA - V Taliansku sa konal pohrebný obrad 13 utečencov, ktorí prišli o život v doposiaľ najhoršej námornej katastrofe v nedávnych dejinách Stredozemného mora.

slovakia

left justify in out

Talianska armáda naďalej prehľadáva miesto nešťastia a pátra po ďalších obetiach.
     

Úrady sa domnievajú, že v apríli sa pri havárii preplnenej 25-metrovej rybárskej lode utopilo viac ako 700 ľudí, väčšina z nich bola zamknutá v podpalubí. Loď sa prevrhla po zrážke s iným plavidlom, ktoré jej smerovalo na pomoc približne 70 námorných míľ od pobrežia Líbye.
     

Talianskemu námorníctvu sa pomocou diaľkovo ovládaných strojov a ponorných košov na vyťahovanie telesných pozostatkov podarilo v uplynulom týždni vytiahnuť prvé telá z vraku lode, usadenom na morskom dnes v hĺbke približne 375 metrov pod hladinou. 
     

Telesné pozostatky 13 neidentifikovaných utečencov priniesli v jednoduchých drevených rakvách do Paláca kultúry v Catanii na východnej Sicílii, kde sa uskutočnila posledná rozlúčka.
     

Potopenie plavidla prežilo iba 28 ľudí - ide o katastrofu s najväčším počtom obetí v Stredozemnom mori za posledné desaťročia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies