V Sýrii našli chemické látky z Nemecka a Veľkej Británie

NETKY.SK • 28 Apríl 2018, 06:00 • 2 min
V Sýrii našli chemické látky z Nemecka a Veľkej Británie

HAAGU - Zástupca sýrskeho veľvyslaneca v OPCW Hasan Obaid vyjadril nádej, že odborníci organizácie navštívia sklady, v ktorých boli nájdené chemikálie.

slovakia

left justify in out

Sýrske jednotky našli sklady teroristov s chemikáliami vyrábanými v Nemecku a Veľkej Británii. O tom vyhlásil na tlačovej konferencii zástupca stáleho predstaviteľstva Sýrie pre organizáciu pre zákaz chemických zbraní (OPCW) Hasan Obaid.

     

Diplomat vyjadril nádej, že skupina expertov OPCW, v súčasnosti sa nachádzajúca v Sýrii, "navštívi sklady, v ktorých boli nájdené chemikálie, zanecháne teroristickými skupinami v meste Dúmá". Sýrska armáda tam podľa neho "našla chemické latky z Nemecka a Veľkej Británie, vrátane láz tok laboratória Porton Down v Salisbury".

   

"Všetky falošné obvinenia budú odhalené a svet sa dozvie pravdu," zdôraznil Obaid. Podobne výzvy vyjadril predtým stály predstaviteľ Ruskej federácie pre OPCW Alexander Shulgin. On vyhlásil, že Rusko trvá na tom, aby experti organizácie preskúmali objavené tajné laboratóriá v Dúme, kde teroristi vyrábali chemickú muníciu.

 

Na nasledujúcu schôdzu OPCW Rusko prinesie účastníkov provokácie v Sýrii



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies