Syn nemeckého exprezidenta bol zavraždený počas vlastnej prednášky

NETKY.SK • 20 November 2019, 10:05 • 2 min
Syn nemeckého exprezidenta bol zavraždený počas vlastnej prednášky

BERLÍN - Fritz von Weizsäcker, syn bývalého nemeckého prezidenta, zomrel po útoku nožom. Došlo k nemu včera večer počas jeho prednášky pre verejnosť v berlínskej nemocnici Schlosspark-Klinik, kde pôsobil ako lekár.

slovakia

left justify in out

Pri útoku bola vážne zranená ďalšia osoba, ktorá sa pokúšala útočníkovi v jeho konaní zabrániť. Fritz von Weizsäcker (59) napriek okamžitej lekárskej pomoci zraneniam podľahol.

 

 

Predpokladaný páchateľ je príslušníkom polície, ktorý bol na prednáške ako súkromná osoba. Útočníka ešte v dnešných hodinách predvedú pred sudcu, ktorý rozhodne o návrhu na jeho vzatie do väzby. Ďalšie údaje o totožnosti útočníka alebo motíve činu zatiaľ nie sú známe.

 

"Medzičasom môžeme povedať, že páchateľom je 57-ročný muž, proti ktorému sa dosiaľ neviedlo nijaké policajné vyšetrovanie. Ako smrtiacu zbraň použil nôž. Vyšetrovatelia ho už vypočuli a dnes má byť predvedený pred sudcu," uviedla hovorkyňa berlínskej polície Anja Dierschkeová.

 

img

 

Na akcii sa zúčastnilo asi 20 ľudí. Konala sa v miestnosti v časti nemocnice, kde je psychiatrické oddelenie. Polícia začala s vyšetrovaním pre prečin vraždy. Na webovej stránke nemocnice sa uvádza, že pravidelne organizuje prednášky pre verejnosť, aby takto šírila osvetu o chorobách, ich prevencii, diagnostike a možnostiach liečby.

 

img

 

Von Weizsäcker bol uznávaným špecialistom na internú medicínu a počas osudového večera prednášal o stukovatení pečene. Jeho otec Richard von Weizsäcker bol v rokoch 1981-84 primátorom Berlína a v rokoch 1984-94 nemeckým spolkovým prezidentom. Zomrel v roku 2015.

 

Líder nemeckej Slobodnej demokratickej strany (FDP) Christian Lindner na svojom konte na sociálnej sieti Twitter vzdal hold von Weizsäckerovi a vyjadril hlboký smútok nad jeho násilnou smrťou. "Znova si kladiem otázku, v akom svete to vlastne žijeme," napísal.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies