V súvislosti s vraždou z roku 1998 vypočuli otca Michaila Chodorkovského

NETKY.SK • 6 August 2015, 14:14 • 2 min
V súvislosti s vraždou z roku 1998 vypočuli otca Michaila Chodorkovského

MOSKVA - Ruskí vyšetrovatelia vypočuli dnes 82-ročného otca bývalého ruského ropného magnáta Michaila Chodorkovského v súvislosti s obnovením vyšetrovania vraždy z roku 1998.

slovakia

left justify in out

Ruskí vyšetrovatelia v júni oznámili, že znovuotvorili vyšetrovanie vraždy primátora sibírskeho mesta Neftejugansk Vladimira Petuchova, pričom za hlavného podozrivého označili Michaila Chodorkovského. Chodorkovskij i jeho spoločníci tieto obvinenia odmietajú. 


Chodorkovskij si vo väzení odsedel desať rokov po tom, ako ho súd uznal za vinného z daňového úniku a sprenevery. Proces s ním, ako aj odňatie slobody boli vnímané ako trest za Chodorovského kritiku na adresu prezidenta Vladimira Putina. 


Práve Putin totiž koncom roka 2013 nariadil Chodorkovského prepustenie z väzenia ešte predtým, ako si odpykal celý trest. Odvtedy Chodorkovskij žije v zahraničí - vo Švajčiarsku -, pričom aj v exile zostal Putinovým veľkým kritikom. 


Právnik otca Michaila Chodorkovského Sergej Badamšin označil dnešného vypočúvanie svojho mandanta za "nehanebný nátlak" na jeho syna.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies