NHL: Jurčo zažiaril po boku McDavida

NETKY.SK • 27 September 2019, 18:11 • 2 min
NHL: Jurčo zažiaril po boku McDavida

BRATISLAVA - Tomáš Jurčo má za sebou skvelý hokejový večer s dvoma gólmi a jednou asistenciou. Slovenský útočník sa stal prvou hviezdou prípravného súboja v zámorskej NHL, v ktorom jeho Edmonton zvíťazil na ľade Winnipegu 5:3.

slovakia

left justify in out

Košický rodák najprv v 16. min v presilovej hre po prihrávke Jamesa Neala vyrovnal na 1:1 a v polovici tretej tretiny strelil aj víťazný gól na 4:3. A bol to parádny moment. Jurčo sa prešmykol popri obrancovi Dmitrijovi Kulikovovi, posunul si puk z bekhendu na forhend a zavesil ho k vzdialenejšej žŕdke za chrbát Connora Hellebuycka.


"Bol to pre mňa vydarený zápas. Čím sa na ľade cítim pohodlnejšie, tým lepšie hrám. Momentálne je to výborné a tak to aj vyzerá," uviedol Tomáš Jurčo na klubovom webe Edmontonu Oilers. Dvadsaťšesťročný krídelník nastúpil v prvom útoku po boku kapitána a lídra tímu Connora McDavida a skúseného Jamesa Neala. Odohral vyše 17 minút a na konci mal okrem troch bodov na konte aj tri strely a jeden plusový bod.

 



"Moje sebavedomie sa zvyšuje od zápasu k zápasu. Najmä, ak sa mi duel vydarí takto. Myslím si, že idem správnym smerom, ale nechcem príliš rozmýšľať o tom, že do záveru prípravného kempu zostávajú posledné dni a potom tréneri rozhodnú, koho si v tíme nechajú. Hra po boku McDavida je odlišná oproti ostatným hráčom. Je mimoriadne rýchly a stále je o krok vpred. Na to sa však nemôžem stažovať, bolo to skvelé si s ním zahrať," doplnil slovenský reprezentant.

Jurčo má v NHL za sebou 201 zápasov, ale v tíme Edmontonu je nováčik a momentálne má status hráča, ktorý klope na dvere prvého tímu "olejárov". A tréner Dave Tippett po zápase povedal, že spolu s Ethanom Bearom (rovnako autor dvoch gólov) zaklopali silno. "Jedna vec je dostať možnosť sa ukázať a druhá ako s ňou naložiť. Táto dvojica (Jurčo a Bear - pozn.) je po dnešnom večere vo výhode," vyslovil sa Dave Tippett. K osobe Jurča ešte pre zámorské médiá rád podotkol: "Má výborné ruky aj celkovo hokejové zručnosti. A dostal sa do momentu, keď prišiel na to, že vie byť dobrý obojsmerný hráč. Hral s rozumom a pomáhal spoluhráčom."

Chválu si Jurčo vyslúžil aj od hviezdneho Connora McDavida. "Spoločne s Bearom dali trénerskému tímu chrobáka do hlavy. Klobúk dolu pred nimi. Obaja boli túto noc veľmi dobrí. Súťaž o šancu hrať v prvom tíme je výborná vec, uvidíme, ako sa to skončí."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies