V súvislosti s haváriou alžírskeho lietadla Lajčák kondoloval Francúzsku

NETKY.SK • 25 Júl 2014, 14:04 • 2 min
V súvislosti s haváriou alžírskeho lietadla Lajčák kondoloval Francúzsku

BRATISLAVA - Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Miroslav Lajčák zaslal v súvislosti s haváriou alžírskeho lietadla sústrastný telegram ministrovi zahraničných vecí Francúzskej republiky Laurentovi Fabiusovi.

slovakia

left justify in out

Agentúru SITA o tom informoval tlačový odbor Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR (MZV). Na palube lietadla bolo 51 francúzskych občanov.

 

"S veľkým pohnutím a ľútosťou sme na Slovensku prijali správu o zrútení sa lietadla alžírskej leteckej spoločnosti, v ktorom sa nachádzalo 51 občanov Francúzska," píše sa v telegrame. "Tragické udalosti tohto rozmeru prinášajú zakaždým neopísateľné pocity bezmocnosti a bolesti." Lajčák zároveň zaslal telegramy aj rezortným kolegom v Alžírsku a Burkine Faso. 

 

Stroj MD-83 spoločnosti Air Algerie so 116 ľuďmi na palube zmizol z radarov vo štvrtok približne 50 minút po štarte z hlavného mesta Burkina Faso, pričom smeroval na Alžír. Na jeho palube bolo aj 51 Francúzov, 27 občanov Burkina Faso, osem Libanončanov, šesť Alžírčanov, piati Kanaďania či štyria Nemci. Trosky lietadla našli na území Mali. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies