V súťaži NDS na elektronické diaľničné známky za 30,8 mil. eur sú opäť námietky

NETKY.SK • 12 Máj 2015, 13:38 • 2 min
V súťaži NDS na elektronické diaľničné známky za 30,8 mil. eur sú opäť námietky

BRATISLAVA - V súťaži Národnej diaľničnej spoločnosti (NDS) na elektronické diaľničné známky za predpokladanú cenu 30,8 milióna eur sú opäť námietky. Pre TASR to potvrdil hovorca Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO) Ján Mažgút.

slovakia

left justify in out

"Evidujeme v tejto veci námietky," konštatoval. Ide pritom v poradí už o druhú súťaž na dodávateľa, ktorý by mal pre diaľničnú spoločnosť zabezpečiť službu elektronických diaľničných nálepiek. Prvý tender musela NDS zrušiť po tom, čo tak rozhodol ÚVO, ktorý posudzoval námietky viacerých uchádzačov.
     

Prvý tender vyhlásili diaľničiari ešte v januári 2014, pôvodne odhadovali spustenie elektronických nálepiek od januára 2015. Keďže sa súťaž nepodarilo ukončiť včas, vodiči osobných áut aj naďalej platia za jazdu po spoplatnených úsekoch ciest papierovými známkami.
     

Druhú súťaž NDS vyhlásila začiatkom apríla tohto roka. Elektronické známky by mali podľa štátu priniesť vyšší komfort a širší spôsob nákupu diaľničných známok. Zároveň by sa už nemali vyskytovať obmedzenia pri kontrole nálepiek, ako napríklad spomaľovanie dopravy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies