V stredu by mala hovoriť o novom šéfovi FNM, prezident o ňom zatiaľ nevie

NETKY.SK • 18 Január 2012, 08:19 • 2 min
V stredu by mala hovoriť o novom šéfovi FNM, prezident o ňom zatiaľ nevie

V stredu by mala hovoriť o novom šéfovi FNM, prezident o ňom zatiaľ nevie

slovakia

left justify in out

img

Minister hospodárstva Juraj Miškov (SaS) už má pripraveného kandidáta na nového šéfa Fondu národného majetku (FNM), ktorý by mal vo funkcii nahradiť pred týždňom odvolanú Annu Bubeníkovú. "O návrhu na vymenovanie predsedu výkonného výboru FNM bude minister hospodárstva informovať vládu na jej zajtrajšom rokovaní," potvrdila TASR hovorkyňa ministra Daniela Piršelová. Jeho meno však neuviedla s tým, že najprv by sa s ním mali oboznámiť členovia kabinetu.
      Prezident SR Ivan Gašparovič, ktorý súčasnej poverenej vláde vopred odobruje personálne rozhodnutia týkajúce sa štátnych funkcionárov, zatiaľ o žiadnom kandidátovi nevie. Prezidentská kancelária podľa hovorcu hlavy štátu Mareka Trubača žiaden personálny návrh nedostala, kabinet o ňom ale diskutovať môže. "Vymenovať nového predsedu výkonného výboru FNM však môže vláda až po predchádzajúcom písomnom súhlase prezidenta," upozornil pre TASR.
      Doterajšiu šéfku FNM Annu Bubeníkovú odvolala vláda minulú stredu (11.1.), z postu však odchádza až k 18. januáru. Dôvodom na tento časový posun bolo práve vytvorenie priestoru na nájdenie jej náhrady na čele fondu. Výkonný výbor nemôže zostať bez predsedu, pretože pri rozhodnutiach musí byť na dokumentoch jeho podpis.
      Kabinet odvolal Bubeníkovú kvôli informáciám z údajných spisov Slovenskej informačnej služby (SIS) s názvom Gorila, ktoré naznačovali jej korupčné správanie ešte v období druhej vlády Mikuláša Dzurindu (SDKÚ-DS) v rokoch 2005 a 2006. Za jej odchod hlasovali všetci ministri SaS, KDH a Mosta-Híd, ako aj premiérka Iveta Radičová (SDKÚ-DS). Proti boli len ministri SDKÚ-DS. Pravosť tvrdení, ktoré sa týkali odvolanej šéfky FNM, doteraz nikto oficiálne nepotvrdil.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies