V Starom Meste protestovali desiatky ľudí

NETKY.SK • 19 Júl 2014, 17:42 • 2 min
V Starom Meste protestovali desiatky ľudí

BRATISLAVA - Niekoľko desiatok ľudí sa dnes v Bratislave zapojilo do protestu s názvom Spoločne za slušný a bezpečný život na Slovensku 5 – proti skorumpovaným politikom a asociálom.

slovakia

left justify in out

Skupina protestujúcich sa zišla približne o tretej popoludní pred železničnou Hlavnou stanicou. V tom istom čase mali pred stanicou nahlásené zhromaždenie aj antifašistickí aktivisti, tí však napokon neprišli. Protestujúci sa zo stanice presunuli pred Prezidentský palác.

 

Ohlasovateľ protestu Marián Magát na Hodžovom námestí vyhlásil, že akciu zvolali z viacerých dôvodov, napríklad pre prepustenie Kristíny Kormúthovej z RTVS za jej status na Facebooku, či pre otázku predaja pitnej vody a pôdy. „Dúfal som, že nás budú dnes tisíce, tieto protesty nič neriešia, pokiaľ nás neprídu tisíce,“ vravel. Oznámil tiež, že napísal prezidentovi Andrejovi Kiskovi žiadosť o znížení kvóra na petíciu a záväzné referendum pre vládu. Papier vložil Magát do oplotenia Prezidentského paláca. „Prezident si to môže pokojne prečítať,“ povedal. Zakrátko sa zhromaždenie rozišlo. Organizátorom protestu bolo občianske združenie Ľudia v ohrození. Na celú akciu dohliadalo niekoľko desiatok policajtov z radov poriadkovej polície a takisto mestskej a železničnej polície.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies