V Srbsku je vyše 10-tisíc migrantov

NETKY.SK • 19 Október 2015, 12:13 • 2 min
V Srbsku je vyše 10-tisíc migrantov

BELEHRAD - Vyše 10.000 migrantov je momentálne v Srbsku, kde uviazli pre obmedzenia prijaté počas ich cesty do Európy, informoval dnes Úrad vysokého komisára OSN pre utečencov (UNHCR). Varoval pred nedostatkom humanitárnej pomoci.

slovakia

left justify in out

"Môžeme povedať len to, že v Srbsku je viac ako 10.000 utečencov," uviedla pre agentúru Reuters hovorkyňa UNHCR Melita Šunjičová.

 

"Je to ako veľká rieka ľudí, a keď ten tok zastavíte, budete mať povodne. A to sa teraz práve deje... Je tam nedostatok jedla, nedostatok prikrývok, chýba nám všetko," dodala Šunjičová.

 

Slovinsko v nedeľu varovalo, že nemôže prijať neobmedzený počet utečencov prechádzajúcich jeho hranice, a vyzvalo Chorvátsko, Srbsko a Macedónsko na prijatie opatrení, aby sa tento prílev spomalil.

 

Maďarské orgány v piatok o polnoci uzatvorili zelenú hranicu s Chorvátskom a v záujme ochrany hraníc pred migrantmi od soboty sprísnili aj kontrolu na hraniciach so Slovinskom. Úsek hranice so Srbskom, ktorú prekročila dovtedy najmohutnejšia vlna migrantov smerujúca najmä do Rakúska a Nemecka, uzatvorili už 15. septembra.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies