Tatar prihral Rantanenovi na víťazný gól, Colorado vytvorilo rekord

NETKY.SK • 25 Október 2023, 09:45 • 2 min
Tatar prihral Rantanenovi na víťazný gól, Colorado vytvorilo rekord

NEW YORK - Slovenský hokejista Tomáš Tatar prispel v NHL asistenciou k triumfu Colorada na ľade New Yorku Islanders 7:4. V 48. minúte prihral Mikkovi Rantanenovi na víťazný gól Avalanche, bol to jeho štvrtý bod (0+4) v sezóne. Colorado si pripísalo 15. víťazstvo v sérii na klziskách súperov počítajúc aj minulú sezónu, čím vytvorilo nový ligový rekord. Slovenský útočník Adam Ružička nedohral zápas jeho Calgary s New Yorkom Rangers (1:3), zranil sa už v prvej tretine. V noci na stredu bolo v akcii všetkých 32 tímov profiligy, pričom sa zrodili dva hetriky - trojgólové zápasy zaznamenali Tyler Toffoli z New Jersey (3+0) a Ryan Hartman z Minnesoty (3+2).

slovakia

left justify in out

Colorado v tomto ročníku stále nestratilo ani bod, vyhralo všetkých šesť zápasov. V dueli s NY Islanders navyše prekonalo 15. víťazstvom rade na klziskách súperov rekord súťaže, ktorý doteraz držalo spoločne s Buffalom. Sabres triumfovali od 3. apríla do 13. novembra 2006 14-krát na ľadoch protivníkov.

Rantanen sa na víťazstve podieľal gólom a tromi asistenciami, pričom na jeho víťaznom zásahu mal leví podiel Tatar. V 48. minúte vybojoval slovenský útočník puk vo vlastnom pásme, potiahol akciu po ľavom krídle, v útočnom pásme našiel krížnym bekhendovým pasom fínskeho spoluhráča, ktorý prekonal Iľju Sorokina v bránke "ostrovanov".

Zo Slovákov sa tešil z víťazstva aj obranca Erik Černák, ktorého Tampa Bay zdolala Carolinu 3:0. Brankár Jonas Johansson zneškodnil všetkých 32 striel hráčov Hurricanes a prvýkrát v sezóne si udržal čisté konto. Washington s Martinom Fehérvárym prehral s Torontom 1:4, nepomohol mu ani prvý tohtosezónny gól Alexandra Ovečkina.

Montreal s Jurajom Slafkovským podľahol New Jersey 2:5. V drese Devils sa hetrikom blysol Tyler Toffoli, Jack Hughes prihral na štyri góly.

Z výhry sa neradoval ani Ružička, jeho Calgary prehralo s Rangers 1:3. Slovenský útočník odohral len 5:16 minúty, počas ktorých sa prezentoval jednou strelou. Po hite od Jimmyho Veseyho utrpel zranenie hornej časti tela ešte v prvej tretine a do stretnutia sa už nevrátil.

Hráči Vegas Golden Knights triumfovali aj v siedmom zápase v sezóne. Obhajca Stanleyho pohára prehrával ešte v 52. minúte s Philadelphiou 1:2, v záverečných ôsmich minútach však dokázal streliť dva góly. Najprv sa presadil Paul Cotter a 33 sekúnd pred koncom tretej tretiny rozhodol Shea Theodore.

 

NHL - výsledky:

Washington - Toronto 1:4, Columbus - Anaheim 2:3 pp, Ottawa - Buffalo 4:6, Tampa Bay - Carolina 3:0, Montreal - New Jersey 2:5, Pittsburgh - Dallas 1:4, Florida - San Jose 3:1, New York Islanders - Colorado 4:7 /TATAR za hostí 0+1/, Detroit - Seattle 4:5 pp, Chicago - Boston 0:3, Winnipeg - St. Louis 4:2, Minnesota - Edmonton 7:4, Nashville - Vancouver 2:3, Calgary - New York Rangers 1:3, Los Angeles - Arizona 6:3, Vegas - Philadelphia 3:2



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Teraz / TASR, Foto: TASR / AP
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies