V Španielsku rozbili gang obchodníkov so zbraňami: Viedol ho poľský milionár!

NETKY.SK • 24 Júl 2016, 08:58 • 2 min
V Španielsku rozbili gang obchodníkov so zbraňami: Viedol ho poľský milionár!

MADRID - Španielska polícia oznámila, že zatkla na Ibize poľského vodcu a osem ďalších členov medzinárodného gangu, ktorý sa podieľal na vydieraní a ilegálnom obchode so zbraňami.

slovakia

left justify in out

Razia v luxusnom dome na stredomorskom ostrove Ibiza viedla k zatknutiu deviatich podozrivých vrátane nemenovaného "poľského multimilionára a bývalého vojaka", ktorý gang údajne viedol a svojimi ilegálnymi aktivitami zarobil milióny. Informovali o tom v sobotu tlačové agentúry AP a DPA.

 

Pri zásahu zhabala polícia aj štyri luxusné autá.

 

Gang podľa polície využíval sieť spoločností v Nemecku, Belgicku, Francúzsku a Británii, s pomocou ktorých páchal podvody a uskutočňoval nezákonný predaj zbraní.

 

Poliak sa podľa španielskej polície podieľal na predaji vyše 200.000 útočných pušiek AK-47, raketometov a tankov do Južného Sudánu počas ozbrojeného konfliktu v tejto africkej krajine. Vydieral tiež spoločnosti v Španielsku a pod hrozbou násilia ich nútil splatiť miliónové dlžoby.

 

Gang využíval spoločnosti v Nemecku a Švajčiarsku, kde sa tiež uskutočnili razie s pomocou Interpolu a Europolu. Vyšetrovanie prípadu trvalo asi štyri roky.

 

Vodca gangu údajne žil na Ibize s falošnými dokladmi ako diplomat západoafrického štátu Guinea-Bissau, uviedla DPA.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies