V sobotu organizujú vodáci veľké jarné upratovanie na rieke Hornád! Priložíte ruku k dielu?

NETKY.SK • 22 Apríl 2021, 15:49 • 2 min
V sobotu organizujú vodáci veľké jarné upratovanie na rieke Hornád! Priložíte ruku k dielu?

POPRAD – V Národnom parku Slovenský raj pripravujú v sobotu upratovanie Hornádu. Vodáci samozrejme uvítajú každú pomoc a ruky dobrovoľníkov, ktorí majú chuť skrášliť svoje okolie a stráviť deň v prírode.

slovakia

left justify in out

Rieka Hornád je plná odpadkov, ktoré tam naplavilo počas uplynulých mesiacov. Ide o tradičnú akciu pred otvorením vodáckej sezóny. Informoval o tom dnes riaditeľ správy národného parku Tomáš Dražil.

Vodáci budú počas soboty splavovať Hornád, pričom ho vyčistia až po Čingov. Verejnosť sa môže pridať k pešiemu čisteniu rieky v úseku Hrabušické mýto po Hrdlo Hornádu, a nie v samotnom Prielome Hornádu. „Čistiť bude brehy Hornádu a odpad zachytený na stromoch a kríkoch,“ vysvetlil Dražil.

Národný park upozornil, že upratovanie bude individuálnou formou, pričom vrecia na čistenie si môžu dobrovoľníci vyzdvihnúť v lodenici na Hrabušickom mýte od 8:00 do 10:00 hodiny. 

 

Konať sa bude len v dopoludňajších hodinách do 13:00 hodiny. Vyzbieraný odpad zozbiera Správa národného parku Slovenský raj. Zároveň účastníkov prosí, aby dodržiavali platné protiepidemické opatrenia.

Ako už v minulosti Dražil uviedol, pre národný park predstavujú problém práve neporiadok a odpadky z vyššie položených obcí. Tie sa cez Hornád dostávajú priamo do Prielomu Hornádu, teda najprísnejšie chránenej časti národného parku.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies