V Smere vytvoria politický odborný tím, povedie ho Maďarič

NETKY.SK • 9 December 2016, 09:49 • 2 min
V Smere vytvoria politický odborný tím, povedie ho Maďarič

BRATISLAVA – Strana Smer-SD chce dať na sobotňajšom sneme, ktorý bude v Prešove, do popredia mladé tváre.

slovakia

left justify in out

Predsedníctvo vo štvrtok odobrilo a delegáti na sneme majú schváliť vytvorenie politického odborného tímu, ktorý bude pripravovať programové smerovanie strany. Každý z jeho členov dostane do portfólia konkrétne oblasti. Tím povedie podpredseda Smeru-SD Marek Maďarič. Budú v ňom aj ďalší doterajší podpredsedovia Peter Kažimír a Peter Pellegrini. V tíme bude aj žilinský župan Juraj Blanár, predseda ústavnoprávneho výboru Robert Madej či poslanec NR SR Ján Podmanický.

 

K personálnym zmenám dôjde v sobotu aj vo vedení strany. Podpredsedu Dušana Čaploviča, ktorý listom predsedovi Smeru oznámil, že už nehodlá byť funkcionárom, nahradí žilinský župan Juraj Blanár. Ten doteraz v strane od jej vzniku zastával funkciu žilinského krajského predsedu. Vo funkcii skončí aj Pavol Paška a nahradí ho minister hospodárstva Peter Žiga, ktorý doteraz pôsobil ako stranícky šéf v Košickom kraji.
Delegáti majú na sneme schváliť aj nové programové priority.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies