V Singapure zaznamenali fenomenálny nárast ťažby Bitcoinu

NETKY.SK • 16 November 2017, 18:00 • 2 min
V Singapure zaznamenali fenomenálny nárast ťažby Bitcoinu

SINGAPUR - Mnohí obyvatelia mestského štátu Singapur v poslednej dobe podľahli bitcoinovému šialenstvu a začali s ťažbou tejto kryptomeny. Tento trend však spôsobil prudký nárast dopytu po mining rigoch a grafických kartách.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Mining rig

Channel News Asia informoval, že jeden miestny výrobca mining rigov zaznamenal prudký nárast predaja v posledných mesiacoch, keďže dopyt po počítačoch schopných ťažiť kryptomeny vzrástol takmer na sto mesačne (november 2017).

 

img

 

Burzy kryptomien lákajú čoraz viac ľudí

Dopyt však nekončí pri mining rigoch, keďže zvýšený záujem o kryptomeny zaznamenali aj burzy. Od začiatku tohto roka zaznamenali burzy Coinhako a Quoine dvojciferný nárast dopytu po kryptomenách.

Kryptomeny zaznamenali v tomto roku veľkolepý nárast záujmu, čo viedlo k zvýšenému dopytu po ťažiarskych zariadeniach a komponentoch po celom svete.

 

img

 

Prílev nových investorov pomohol v novembri vytlačiť cenu Bitcoinu až za hranicu 7.000 dolárov. V januári tohto roku sa pritom jeho cena pohybovala v okolí 1.000 USD. Takýto fenomenálny nárast hodnoty pritiahol pozornosť širokej verejnosti, ktorá sa ťažením snaží zabezpečiť akýsi pasívny príjem. Trh kryptomien naďalej rastie a nepreukazuje žiadne znaky spomalenia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies