V SDKÚ to vrie: V strane sa hovorí o odchode viacerých členov!

NETKY.SK • 12 December 2013, 06:43 • 2 min
V SDKÚ to vrie: V strane sa hovorí o odchode viacerých členov!

BRATISLAVA – V SDKÚ-DS sú výhrady k predsedovi strany Pavlovi Frešovi. Minulý týždeň na Prezídiu SDKÚ-DS Lucia Žitňanská a Magdaléna Vášáryová podľa informácií agentúry SITA povedali, že odídu zo strany, ak jej členom bude Dušan Rapák.

slovakia

left justify in out

Ten sa následne po roku vzdal členstva v strane. Teraz zas viacerým prekáža, že o jeho vystúpení zo strany sa dozvedeli z médií a nie od Freša. „Situácia v SDKÚ-DS nie je optimálna,“ povedal agentúre SITA jeden z poslancov SDKÚ-DS, ktorý si neželá byť menovaný.

V strane sa hovorí o odchode viacerých členov. Spomína sa Žitňanská, Vášáryová, ale aj Miroslav Beblavý. „Neviem o tom, ale v našej strane je všetko možné,“ povedal pre agentúru SITA jeden z podpredsedov strany. Vo štvrtok má rokovať Prezídium SDKÚ-DS. Má sa zaoberať programom ústrednej rady, ktorá bude v sobotu. Žiadny zo spomínaných poslancov sa však k odchodu zo strany vyjadriť nechcel. 

Nevôľu mnohých členov strany v Bratislavskom kraji vyvolalo, že členom strany sa stal Dušan Rapák. Viacerí pohrozili odchodom z SDKÚ-DS. Minulý týždeň sa tým zaoberalo aj prezídium strany. Repák v minulosti zastupoval poslancov strany Vladimíra Mečiara pred ústavným súdom. Tí vtedy chceli dosiahnuť zrušenie Špeciálneho súdu. Daniel Lipšic ho v minulosti označil za právnika blízkeho rodine podnikateľa Jozefa Majského. Mečiar ho navrhol za člena disciplinárneho senátu. Viacerí členovia SDKÚ-DS v Bratislavskom kraji mali problém s jeho prijatím do strany. Situácia sa vyhrotila tak, že podľa informácií agentúry SITA viacerí členovia pohrozili odchodom zo strany. Stúpenci Freša poukazujú na to, že problémom SDKÚ-DS sú členovia, ktorých do strany doviedol ešte jej zakladateľ Mikuláš Dzurinda. Naopak, Frešo sa podľa nich do strany dostal z Demokratickej strany, ktorá sa z SDKÚ zlúčila.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies