V SAE popravili ženu odsúdenú za vraždu americkej učiteľky

NETKY.SK • 13 Júl 2015, 08:00 • 2 min
V SAE popravili ženu odsúdenú za vraždu americkej učiteľky

RIJÁD - V Spojených arabských emirátoch (SAE) popravili dnes skoro ráno ženu, ktorú odsúdili za vraždu americkej učiteľky z materskej školy. K tomuto činu z decembra 2014, ako aj pokusu o bombový útok, ju mali inšpirovať militanti, informovala štátna tlačová agentúra WAM.

slovakia

left justify in out

Aláa Badr Abdalláh Hášimí (31) bola odsúdená na smrť za to, že dobodala učiteľku rumunského pôvodu a matku 11-ročných dvojičiek Ibolyu Ryanovú na toalete obchodného centra v Abú Zabí. Pokúsila sa tiež o bombový útok na amerického lekára egyptského pôvodu.

 

Ženu, ktorá sa podľa polície radikalizovala prostredníctvom džihádistických stránok na internete, uznali za vinnú aj z toho, že si na sociálnych médiách vytvorila konto, aby šírila militantnú ideológiu so zámerom podkopávať vládu, a že poskytla militantným organizáciám peniaze na útoky.

 

Správa WAM neuvádza, ako Hášimí popravili, dodáva agentúra Reuters.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies