V Rusku školy vybavia videokamerami s funkciou rozpoznávania tváre

NETKY.SK • 16 Jún 2020, 17:33 • 2 min
V Rusku školy vybavia videokamerami s funkciou rozpoznávania tváre

MOSKVA - Na všetkých základných školách v Rusku sa objaví video monitorovací systém s funkciou rozpoznávania tváre. Pomôže to zaistiť bezpečnosť detí.

slovakia

left justify in out

Kamery do každej školy

Inštalácia takýchto kamier je plánovaná na všetkých školách v Rusku, spolu ich je 43 000. Pomôžu zaistiť bezpečnosť detí, sledovať, kedy dieťa prišlo do školy alebo ju opustilo a tiež identifikovať cudzie osoby.

 

Videokamery sa objavia na chodbách, halách, na schodoch. Tiež monitorovací systém nainštalujú aj vonku, na spriľahlych pozemkoch škôl.

 

img

 

Ochrana pred útokmi a cudzími ľuďmi

Všetky kamery budú pripojené k platforme Orwell. Toto je video monitorovací systém s možnosťami počítačového videnia. Napríklad systém bude schopný odhaliť požiare a dym.

 

Do kamier bude tiež integrovaná funkcia rozpoznávania tváre od spoločnosti NtechLab, ktorá pracovala na vytvorení služby FindFace. Systém bude schopný zistiť totožnosť návštevníkov v reálnom čase a bude reagovať na neznámych ľudí.

 

Pomôže to predchádzať útokom a zvýšiť bezpečnostnú úroveň na školách.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ann M

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona