V Rusku otvárajú žlto-modrý obchod s nábytkom Swed House, ktorý sa značne podobá Ikey

NETKY.SK • 18 Apríl 2023, 14:15 • 2 min
V Rusku otvárajú žlto-modrý obchod s nábytkom Swed House, ktorý sa značne podobá Ikey

MOSKVA - V Rusku otvárajú napodobeninu švédskej spoločnosti s nábytkom. Volá sa Swed House a prví zákazníci sú s ňou zatiaľ nie príliš spokojní.

slovakia

left justify in out

Od ruskej invázii na Ukrajine ubehol už viac než rok, a v tom dôsledku z Ruska odchádza čoraz viac svetových spoločností. Rusi na tieto podnety reagujú tak, že začali tieto slávne značky napodobňovať. Mohli sme si všimnúť napríklad reštaurácie s názvom „Vkusno i Tochka“, ktoré nahradili sieť amerických fast food reštaurácií McDonald’s.

 

Najnovšie do Ruska prichádza bieloruská firma Swed House, ktorá sa výzorovo nemá ďaleko od švédskeho giganta Ikea. Ruská únia nákupných centier podpísala dohodu o spolupráci s touto spoločnosťou ešte vo februári, informuje web Medusa. Firma Swed House s domácimi potrebami predáva veci, ktoré sa nápadne podobajú na produkty ikonickej švédskej spoločnosti.

 

​Rusko týmto spôsobom reaguje na to, že spoločnosť Ingka stojaca za predajňou Ikea pozastavila svoju činnosť v krajine kvôli vojne na Ukrajine.

 

slávnostné otvorenie Swed House v Moskve (zdroj: Reuters)

 

,,Do konca roku 2023 môže byť v Moskve otvorených až 10 obchodov Swed House a v najbližších rokoch by sa ich mohlo otvoriť v Rusku až 50," hovorí šéf spoločnosti pre ruskú štátnu agentúru TASS.

 

„Predávame ich výrobky, asi 15 až 20 percent sortimentu sú originálne produkty IKEA. Nikto nám to nezakázal. A o naše výrobky značky Swed House je veľký záujem,“ povedal riaditeľa obchodu Mamedali Kasymov, ktorého cituje agentúra Reuters. Otvorenie bolo pomerne veľkolepé, no ako uvádza Reuters, ľudia z obchodu nebolo práve dvakrát nadšení. „Kusy tovaru sú len nahádzané na sebe. IKEA má unikátny prístup k prezentácii tovaru. Mohli ste si ľahnúť na posteľ, vyskúšať si nábytok. Ak sa títo chcú zlepšiť, tak majú pred sebou dlhú cestu,“ povedal agentúre zákazník Iohann.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies