V revúcej zomrelo mesačné dieťa na čierny kašeľ!

NETKY.SK • 7 November 2014, 11:56 • 2 min
V revúcej zomrelo mesačné dieťa na čierny kašeľ!

BANSKÁ BYSTRICA - V okrese Revúca sa uplynulý týždeň vyskytol smrteľný prípad čierneho kašľa.

slovakia

left justify in out

Ako dnes informovala hovorkyňa Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Banskej Bystrici Mária Tolnayová, išlo o jednomesačného chlapca z obce Licince, ktorý bol najskôr pre dusivý kašeľ trvávajúci približne dva týždne a následnú zvýšenú teplotu hospitalizovaný na detskom oddelení v Revúcej.

 

“V priebehu prvého dňa hospitalizácie sa zdravotný stav dieťaťa zhoršil, nastali problémy so srdiečkom, dýchaním, malo zlý krvný obraz, preto sme ho previezli do banskobystrickej detskej nemocnice. Tam napriek intenzívnej terapeutickej liečbe došlo ku kardiopulmonálnemu zlyhaniu a úmrtiu chlapčeka. Prípad je z epidemiologického hľadiska v štádiu riešenia,“ uviedla Tolnayová.

 

Dodala, že u chlapčeka sa laboratórne potvrdila baktéria Bordetella pertussis, ako aj prítomnosť toxínu, ktorý táto baktéria produkuje.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies