Věra Špinarová a Petra Janů vystúpia v decembri v Bratislave

NETKY.SK • 28 Apríl 2015, 16:29 • 2 min
Věra Špinarová a Petra Janů vystúpia v decembri v Bratislave

BRATISLAVA - České speváčky Věra Špinarová a Petra Janů vystúpia 2. decembra v bratislavskom Istropolise.

slovakia

left justify in out

Interpretky sa v hlavnom meste Slovenskej republiky zastavia v rámci Exkluzivní spojení jedinečných hlasů Tour 2015, ktoré odštartujú 12. novembra v českom meste Litoměřice. "Priatelíme sa spolu už dlhé roky a preto tento nápad vyplynul už nejak automaticky a dohodli sme sa vlastne takmer okamžite. Máme podobný hlasový rozsah a obe máme rady rockovú hudbu, takže to určite bude pre fanúšikov zážitok," povedala o nadchádzajúcom turné 63-ročná Špinarová.

 

Speváčky sa predstavia vo dvoch samostatných koncertných blokoch, pričom ich budú sprevádzať formácie Golem a Band Adama Pavlíka. Spoločne však predvedú napríklad skladby To máme mládež, či Proud Mary, ktorá je známa aj v podaní už nefungujúceho dua Ike & Tina Turner. 

 

Šesťdesiatdvaročná Janů prezradila, že máva pred vystúpeniami trému. "To je zodpovednosť. Keď už máte za sebou toľko práce, nesmiete nič pokaziť. Jednoduché to nie je, ale keď na konci koncertu ľudia stoja, tlieskajú a usmievajú sa, nepoznám lepší pocit," objasnila. 

 

Věra Špinarová začala vo svojich šiestich rokoch hrať na husle a neskôr aj na gitaru. Keď mala 16, dostala ponuku na vydanie nahrávky a koncertovanie s kapelou Flamingo. Následne prestúpila do skupiny Majestic, neskôr premenovanej na Orchestr Iva Pavlíka. Práve s touto formáciou nahrala svoj prvý singel Music Box, ktorý ju katapultoval medzi špičku vtedajšej českej populárnej hudby. V skupine sa stretla s Ivom Pavlíkom, ktorého si v roku 1972 vzala za manžela. O dva roky neskôr sa im narodil syn Adam. V roku 1984 sa ich manželstvo skončilo a pre Špinarovú sa začala ďalšia etapa kariéry, ktorá bola spojená s Vítězslavom Vávrom. V tom čase začala spievať s uznávanou skupinou Speciál. Do roku 1988 aktívne vystupovala, avšak potom sa stiahla do ústrania. Návrat na scénu zaznamenala po spojení sa s manažérom Václavom Fischerom. Jej najväčším hitom je zrejme spievaná verzia skladby z filmu Vtedy na západe (1968) s názvom Jednoho dne se vrátíš. Na konte má aj hity ako Meteor lásky, Bílá Jawa 250, Raketou na Mars alebo Měj mě rád. 

 

Petra Janů vydala prvý album Motorest v roku 1978 a zatiaľ naposledy ponúkla kompiláciu Má pouť (2012). Speváčka, ktorá sa objavila aj v muzikáloch, má na konte známe skladby ako Motorest, Hrajte starý rokenrol, Jedeme dál, Moje malá premiéra, Už nejsem volná, Říkej mi... alebo Sbohem všem láskám dej. V rokoch 1987 - 1989 zvíťazila v ankete Zlatý slavík.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies