Slovenskí hokejisti včera príjemne prekvapili! Gratulovali im aj politici

NETKY.SK • 20 Február 2022, 08:33 • 2 min
Slovenskí hokejisti včera príjemne prekvapili! Gratulovali im aj politici

Slovensko len tak nezabudne na včerajší deň. Slovenskí hokejisti totiž získali historicky prvú medailu na zimných olympijských hrách (ZOH). V sobotnom dueli o tretie miesto v Pekingu zvíťazili nad Švédskom 4:0 a vybojovali bronzový kov.

slovakia

left justify in out

Predseda Národnej rady SR Boris Kollár (Sme rodina) gratuluje slovenským hokejistom k zisku bronzovej olympijskej medaily. Na sociálnej sieti sa im poďakoval za skvelú reprezentáciu Slovenska. „Chlapci, ďakujeme vám za úžasnú bronzovú medailu a skvelú reprezentáciu nášho Slovenska. Podaril sa vám obrovský historický úspech! Zaslúžili ste si ho svojimi bojovnými výkonmi, ktorými ste nám robili obrovskú radosť," uviedol Kollár.

 

 

Zuzana Čaputová ocenila vytrvalosť a odhodlanie slovenskej reprezentácie. Uviedla to na sociálnej sieti. „Vďaka, že ste to nevzdali, že ste počas celého olympijského turnaja nestratili odhodlanie. Vaša húževnatosť a vytrvalosť priniesli radosť z hokeja takmer do každej slovenskej domácnosti. Svojou hrou nám všetkým pripomínate, že ak sa dokážeme zomknúť, môžeme byť úspešní," skonštatovala.

 

 

Zisk bronzovej medaily na zimných olympijských hrách označila hlava štátu za fantastický športový úspech pre celé Slovensko. „Sme na vás hrdí," odkázala slovenskej reprezentácii.

 

„Celé Slovensko sa raduje a oslavuje bronzovú medailu," uviedol premiér SR Eduard Heger (OĽaNO) v reakcii na víťazný duel proti Švédsku, ktorým si slovenskí hokejisti zabezpečili na zimnej olympiáde v Pekingu tretiu pozíciu.

 

 

„Vybojovali ste pre nás bronzovú olympijskú medailu. Ste naši obrovskí hrdinovia," vyhlásil Heger na sociálnej sieti. Podotkol, že hokejisti v Pekingu predvádzali skvelé výkony a teší sa na nich po príchode na Slovensko.

 

Šéf rezortu školstva Branislav Gröhling (SaS) a splnomocnenec vlády SR pre mládež a šport Karol Kučera (OĽaNO) hovoria o fantastických výkonoch slovenských hokejistov na zimnej olympiáde v Pekingu. 

 

img

 

„Celý tím podal naozaj úžasný výkon, na ktorý môžu byť naši hokejisti právom hrdí," vyhlásil minister. Vyzdvihol pritom výkony trojice hokejistov Juraja Slafkovského, Samuela Takáča a Pavla Regendu.

 

K historickému zisku hokejovej medaily z hokejového turnaja gratuluje slovenským reprezentantom aj Karol Kučera. „Je to obrovský impulz pre mládež a celý slovenský šport," zdôraznil.

 

Prečítajte si: AKTUALIZÁCIA: Máme bronz! Slováci rozstrieľali Švédov



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies