V prístavnom meste Aden sa vylodili desiatky neznámych vojakov

NETKY.SK • 2 Apríl 2015, 15:06 • 2 min
V prístavnom meste Aden sa vylodili desiatky neznámych vojakov

ADEN - Desiatky neznámych zahraničných vojakov sa vylodili dnes v prístave mesta Aden na juhozápade Jemenu. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na výpovede svedkov. Príslušnosť vojakov nebolo možné bezprostredne overiť.

slovakia

left justify in out

Stalo sa tak iba niekoľko hodín po tom, ako jednotky šiitského povstaleckého hnutia húsíov bombardovali lietadlá koalície vedenej Saudskou Arábiou. Húsiovia stále kontrolujú niektoré časti Adenu. 
     

Saudská Arábia v minulosti pozemnú operáciu v Jemene nevylúčila.
     

V Adene, ktorý je baštou prívržencov medzinárodne uznávaného prezidenta Abda Rabbuha Mansúra Hádího, prepukli po bombardovaní prudké boje medzi silami lojálnymi Hádímu a húsíjskymi bojovníkmi.
     

Pozorovateľské stanovište príslušníkov saudskoarabskej pohraničnej stráže zasiahla dnes paľba neznámych útočníkov, ktorí na nich strieľali z horskej oblasti na jemenskej strane. 
     

Ministerstvo obrany v Rijáde pre tlačovú agentúru SPA potvrdilo, že pri incidente zomrel jeden člen pohraničnej stráže a desať utrpelo zranenia. Ide o prvú obeť vyše týždňa trvajúcej ofenzívy koalície zloženej z najmenej desiatich štátov na čele so Saudskou Arábiou.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies