V prípade obžalovanej Evy Z. sa vo štvrtok očakáva rozsudok

NETKY.SK • 12 August 2015, 08:46 • 2 min
V prípade obžalovanej Evy Z. sa vo štvrtok očakáva rozsudok

BRATISLAV/ PEZINOK – V procese s obžalovanou Evou Z., ktorá si podľa prokuratúry len dva mesiace po svadbe objednala vraždu svojho manžela, sa vo štvrtok (13.8.) na Špecializovanom trestnom súde v Pezinku očakáva rozsudok. TASR informovala Katarína Kudjáková, hovorkyňa ŠTS v Pezinku.

slovakia

left justify in out

Na poslednom pojednávaní v tejto veci v pondelok (10.8.) totiž už odzneli záverečné reči. Podľa prokuratúry si Eva Z. na vraždu manžela mala objednať Martina A., ktorý však začal spolupracovať s políciou. V procese vystupuje ako svedok. Podľa jeho výpovede mal od obžalovanej zinkasovať za vraždu 50.000 eur.

 

Tento svedok v minulosti tvrdil, že mal muža podnikateľky zastreliť pištoľou, ktorú zabezpečila obžalovaná. Nevedela však zabezpečiť náboje, preto vraždu posunula o týždeň.

 

Pre problémy s nefunkčnou zbraňou neskôr podľa prokuratúry zmenila plán a Martinovi A. vraj prikázala, aby jej muža zaškrtil. Zabezpečiť mala na to potrebné gumové švihadlo. Tela by sa následne zbavili, po dvoch rokoch by nezvestného muža vyhlásili za mŕtveho a manželka by získala jeho majetok.

 

Obžalovaná Eva Z. vinu odmieta a kauzu považuje za možnú pomstu svedka Martina A., ktorému vraj odmietla požičať peniaze. So svojím manželom Ľudovítom T. sa obžalovaná rozviedla tento rok v marci.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies