VIDEO Šesť slonov v Thajsku zomrelo vo vodopáde, keď sa snažili navzájom zachrániť

NETKY.SK • 6 Október 2019, 09:41 • 2 min
VIDEO Šesť slonov v Thajsku zomrelo vo vodopáde, keď sa snažili navzájom zachrániť

BRATISLAVA - Šesť slonov zomrelo v Thajsku po tom, ako spadli z vodopádu, keď sa odtiaľ snažili navzájom zachrániť.

slovakia

left justify in out

Informuje o tom spravodajský portál BBC, ktorý sa odvoláva na miestne úrady. Incident sa stal, keď sa sloníča pošmyklo z vodopádu Haew Narok v národnom parku Khao Yai. Na neďalekom útese úrady spozorovali ešte dva slony, ktoré odtiaľ neskôr odviedli.

 



Thajský Úrad pre národné parky, ochranu divej zvery a rastlín uviedol, že príslušné orgány privolali na miesto v sobotu o 3:00 miestneho času, keď skupina slonov blokovala cestu pri vodopáde. O tri hodiny neskôr našli blízko úpätia Haew Narok telo trojročného slona a blízko neho telá ďalších piatich jedincov. Riaditeľ národného parku Khanchit Srinoppawan pre BBC uviedol, že zvyšné dva slony monitorujú.

Podľa Edwina Wieka, ktorý je zakladateľom nadácie Wildlife Friends Foundation Thailand, budú mať zostávajúce slony zo stáda problém prežiť, keďže sa tieto živočíchy na seba navzájom spoliehajú pri hľadaní jedla a ochrane. Incident im tiež môže spôsobiť značnú emočnú ujmu. Je totiž známe, že slony prejavujú smútok. "Je to ako stratiť polovicu vašej rodiny," vysvetlil Wiek pre BBC. "Nedá sa s tým nič robiť, bohužiaľ, to je príroda," dodal.

 

 

Vodopád bol už v minulosti dejiskom viacerých podobných incidentov. V roku 1992 tam po páde z neho prišlo o život stádo ôsmich slonov.
 

V Thajsku v súčasnosti žije zhruba 7 000 slonov ázijských (Elephas maximus). Viac ako polovica z nich žije v zajatí.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona