Stopne New York predaj kožušín?

NETKY.SK • 18 Apríl 2019, 9:15 • 2 min
Stopne New York predaj kožušín?

NEW YORK - Jedno z významných svetových centier módy uvažuje o radikálnej zmene. Chce zastaviť predaj pravých kožušín.

slovakia

left justify in out

História New Yorku sa od svojich prvopočiatkov spája práve s kožušníctvom. Aj na štátnej pečati New Yorku sú dva bobry, ktoré odkazujú na túto tradíciu, kedy prví osadníci z Holandska a Anglicka boli práve obchodníci s bobrími kožušinami. Do dnešných dní je New York lídrom na trhu s kožušinami v rámci USA, vyprodukuje sa tu až 80 percent všetkých kožušín v Štátoch. Tomu však bude možno čoskoro koniec.

 

img

 

Mestská rada momentálne zvažuje zákaz produkcie aj predaja akýchkoľvek nových pravých kožušín na území metropoly. Tento návrh má vraj vysokú podporu. Zástupcovia kožušinového priemyslu sú však pobúrení, tvrdia, že o prácu by prišlo viac ako 1100 ľudí. Demokratická poslankyňa v newyorskom mestskom zastupiteľstve Lindy Rosenthal si však mysli, že "Krutosť si netreba pliesť s ekonomickým rozvojom. Kožušnícky priemysel závisí od násilia na nevinných zvieratách. To by nemala byť ničia oblasť podnikania," hovorí.

 

img

 

Proti zákazu sa však otvorene postavila Nancy Daigneault, viceprezidentka Medzinárodnej kožušníckej federácie so sídlom v Londýne. Vyjadrila sa, že pokiaľ sa začne pri kožušinách rozhodne to nimi neskončí a obdobné zákazy sa budú ďalej pokúšať presadzovať v oblasti predaja vlny, kože aj mäsa.


O zákaze predaja kožušín by sa malo v newyorskej mestskej rade rozhodovať v najbližších týždňoch. Ak sa tento návrh podarí presadiť, New York sa stane tretím mestom v USA bez kožušín v obchodoch. Prvým sa v tomto roku stalo San Francisco, druhým bude Los Angeles, kde je zákaz kožušín už schválený, ale vstúpi do platnosti až v roku 2021.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona