V prezidentských voľbách vedie Z. Čaputová, nasleduje ju M. Šefčovič

NETKY.SK • 16 Marec 2019, 23:38 • 2 min
V prezidentských voľbách vedie Z. Čaputová, nasleduje ju M. Šefčovič

BRATISLAVA - V prezidentských voľbách zatiaľ vedie Zuzana Čaputová, ktorej sa podarilo získať od občanov 38,91 % hlasov, za ňou nasleduje Maroš Šefčovič s 18,87 % hlasov a prvú trojicu kandidátov uzatvára Štefan Harabin s 14,52 % hlasov.

slovakia

left justify in out

Vyplýva to z prvých predbežných neoficiálnych výsledkov zverejnených Štatistickým úradom (ŠÚ) SR po spočítaní 21,56 % okrskových zápisníc.

 

Na štvrtom mieste predbežne vo voľbách skončil Marian Kotleba, ktorý získal 10,61 % hlasov, a päticu kandidátov uzatvára František Mikloško s 5,16 % hlasov.

 

Bélovi Bugárovi sa podarilo získať 4,33 % hlasov, za ním sa umiestnil Milan Krajniak s 2,96 % hlasov, nasleduje za ním Eduard Chmelár s 2,83 % hlasov.

 

Menej ako jedno percento hlasov získali zvyšní piati kandidáti, a to Martin Daňo, Juraj Zábojník, Róbert Švec, Ivan Zuzula a poslednou je Bohumila Tauchmannová.

 

Volebná účasť na Slovensku zatiaľ podľa predbežných výsledkov dosiahla 46,04 %.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies